Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Wednesday, November 28, 2012

Plain Me - D.I.Y. Mouse

28 November 2012 - 8.35 am

Errrr.. Satu lagi entry berkaitan kucing.. Errrrr..

Lepas aku buat kotak mainan kucing semalam, aku terfikir lak untuk buat benda lain lak.. So malam tadi aku buat.............. Tikus!! Haha!! Tengok la pic2 bawah ni sambil aku carut serba sedikit :

 Bahan2 yang aku gunakan : Beg jenis kain, gunting, benang, jarum, reben2 dan segala bagai..

 Mula2, potongkan beg tu jadi bentu spt di atas. Yg 2 bahagian tu untuk badan bahagian atas, dan yang putih tu bahagian bawah badan.

Boleh la start menjahit bila minyak dah mula panas.. Sambungkan bahagian atas dulu, pastu baru buat bahagian bawah.. Dan jangan jahit sampai habis.. Kang macam mane lak nak terbalikkan..

 Bila dah jahit hampir siap, boleh la terbalikkan tikus tu dan boleh la start isikan bahagian dalam tu.. Oleh sebab aku tak tau nak isi apa, so aku isi je cebisan2 beg yg aku dh gunting tadi..

 Cebisan2 itewwww..

Bila dah isi agak padat, boleh la jahitkan bahagian yang tinggal.. Pastu tambah la ekor tikus tu.. Oleh sebab tikus ni untuk mainan kucing, so tambah la jurai2 banyak sikit supaya kucing tertarik untuk main.. Tengok ekor tikus tu, meriah kannn?~~

 Dah siap, Fredo pun merasmikan tikus tersebut.

 Mula2 aku plan nak buat 2 ekor tikus, tapi sebab nak buat sekor pun agak memenatkan, so aku buat sekor je.. Lagi satu aku just ikat benang kait kan cebisan beg kain tadi dan tambah renda2 dan reben2..

 Fredo bermain dengan begitu ganas sekali di banglo beliau.. Freya tak masuk frame sbb malu2 ngan tikus..

Dah penat main.. Tikus pun dah terkulai.. Haha!!

Actually korang leh la buat muncung tikus tu lebih tirus, supaya nampak macam tikus lagi.. Yg aku buat ni dah tak nampak macam tikus.. Macam ikan emas pun ade gak.. :P

Meowww~~

.

7 comments:

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm kenal je beg tu :-P haha

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm kenal je beg tu :-P haha

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm kenal je beg tu :-P haha

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zieta : Wahh!! Perlu ke sampai 3 komen? Hahaha~~

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm kenal je beg tu :-P haha

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm kenal je beg tu :-P haha

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

*pitam*

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!