Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Friday, March 9, 2012

Plain Cool! - Tag You It!!

09 Mac 2012 - 10.48 pm

Pada 29 Mac yang akan datang ini, jabatan kami iaitu Jabatan Pengajian Am akan mengadakan satu program kolaborasi bersama Pejabat Pendidikan Daerah Rompin.. Perrrggghhh!!! Skema siut ayaaaattttt!!! Bertukar kepada Power Ranger Pink mode tak skema sekarang!! Dengan kuasa bulaaaaannnnnnnn................

Mesyuarat first dah dibuat, dan aku dilantik untuk AJK Buku Program.. Oh, sayer suker yer!! Antara tugas-tugas aku ialah :

1. Design buku program, name tag, backdrop utk dewan dan banner.
2. Print secukupnya (takleh lebih, takleh kurang) buku program dan name tag.

So lepas seminggu, siap gak design menatang2 tu semua.. Aku memang tak pandai design2 nih, tapi aku agak suker dgn hasil kerja aku kali nih.. Sampai rase nak nanges atas bahu seseorang je.. Bahu siapa? *tukang pasang bekas tisu*

 Design2 utk name tag, backdrop dewan ngan banner..

 Design buku program (belakang).

 Design buku program (depan).
Buku program ni akan dilipat 3.

 Hasilnya setelah dilipat.. Sayer suker!!

 Ni lak name tag urusetia yang dah siap diprint, tapi belum potong..

 Dah potong..

 Nampak tak smiley2 kat belakang tu? Hehehe.. Ade sesuatu yg best ttg name tag nih.. :)

 Proses laminate bermula..

 Seram gak mase laminate nih sebab mesin laminate ni agak kejam.. Kadang2 berkedut kat dalam mesin tu.. Tapi nasib baik tak berkedut.. Keluar cantek je..

 Dah siap potong selepas laminate..

 Jeng jeng jengggg!! Bila tengok bahagian belakang, ade smiley2.. Smiley2 ni ade karakteristik tersendiri.. Tujuan aku buat macam ni selain sebab nampak cool, ialah untuk mewujudkan perasaan 'entitled' kat tuan punya name tag tu, dan mengurangkan kebarangkalian utk diorang buang name tag ni lepas event ni nanti.. :)

 Ada 10 design smiley.. Name tag ni akan diberikan secara rawak yer, so kepada urusetia2 yang dapat name tag ni nanti, sila hayati smiley anda.. Hahaha!!

 Dah siap name tag utk urusetia..

30 keping je.

Ni baru name tag utk urusetia.. Lepas ni kena buat name tag utk fasilitator lak.. Yang tu tak buat lagi sebab masih tak tau jumlah fasilitator yang akan terlibat nanti.. Tapi yang pasti aku akan buat macam ni jugak.. Hehehe..

Chow!!
.
.

15 comments:

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantik, comel, kreatif, menarik, hebat! hehehe ...cute wooo

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Khairi : hamboih!! byknye puji.. nak upah ke nih? huhu..

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cntqnyerrrrrrrrrrrr...huhuhuhu...nk stu=)

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zieta : klu nak kena jd AJK.. haha!!

eqbalzack said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum,
TAHNIAH! Anda salah seorang pemenang WRITING CONTEST [5] www.eqbalzack.com.
Sila singgah ke blog dan ikut arahan yang diberikan. terima kasih. Link seperti di bawah:

http://www.eqbalzack.com/p/related-articles.html

ikhlas,
eqbalzack

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eqbalzack : Hehehe.. Thanks Abg Eq!! Dah emel dah! :)

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ader kekosongan lg k utk jd AJK=)

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zieta : hahaha!! ade je.. masuk la bawah AJK Jamuan.. ckp ngan kak marina..

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha lalaalalala

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mohd Khairi Khadzir : meh upah meh.. babap kang.. huhu..

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeke!!!! like!!!! ok3,,,jap g msg kak marina=)

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zieta : hahaha!!

muzhaffar mahat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum. ..
saya tertarik denfan contoh design buku program awak...kalau cik sudi, boleh kongsi soft copy buku program yg cute tu..ini alamat e-mel saya:
muzhaffarmahat@yahoo.com.my
muzhaffarmahat86@gmail.com. ..

jenny michael jemat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum.. nak tnya. dalam name tag yang saudara buat,, guna font apa ya??

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@jenny michael jemat : Mintak maaf sangat2, sebab saya pun dah tak ingat guna font apa. Softcopy semua dalam laptop lama, dan laptop tu dah arwah.

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!