Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Sunday, July 3, 2011

Plain Me - Scratching Sketches... (2)

3 Julai 2011 - 11.37 am

Masa jalan-jalan blog (blog-walking), aku terbaca blog sorang yang aku follow iaitu blog henchek Abu, Bunyi Kotak Kosong. Dia buat post entry pasal lukisan2 yang cool! Lukisan2 yang di'real-life'kan. So tanpa segan silunya, aku nak tiru lukisan2 tu. Hahaha!! So ni la cobaan2 aku yang tak seberapa itewwww..

"Tolong!! Tangan gergasi!! Eh, santek lah tangan ni...."

Moteppp nak lawan?!

 "Aku bukan monyet weh!!"

Ok, tu je yang aku dapat lukis. Malas nak lukis banyak2. Sebenarnya bukan malas nak lukis, tapi aku malas nak gunting sketch2 tu.. Hahaha!! :P

Now, baru aku teringat yang aku pernah gak buat benda nih masa aku keje kat opis lama dulu.. Mase tu aku bosan sangat.. Setelah aku cari2 dalam album FB aku, jumpa gak 2 pic nih. Sori la, mase tu aku pakai henset daun je, so kualiti pic mmg hampeh.. Mase ni tahun 2009.

  "Susahnye nak cabut!!"

"Ngantoknyeee...."

Orait.. Enjoy ngan lukisan2 tak seberapa nih.. :P

36 comments:

eddy syrol said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ko tanak buat komik ke yazid?ko berbakat..

jom terjah..




CERITA YANG DICERITAKAN

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eddy syrol
aku jenis malas la.. semua komik yang aku pnh cuba buat, akan terhenti selepas 20,30 muka surat.. so sekarang aku tumpukan kat komik 1 page je.. :P

harrazdani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jadi laaa bro...terbaik...;)

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@harrazdani
Thanks! :)

PeRmAtA bIrU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantik la... wow... ada nampak macam kartun tu realkan?? mesti leh lukis gambar lukisan vs realiti ni...
sangat berbakat..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@PeRmAtA bIrU
saje je nak try sbb tgk org lain ade buat.. huhu.. thanks!!

KinosKoko said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

giler comel...siyes

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@KinosKoko
ye ke? hehe.. tenkiu..

Muhd Aizie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha . boleh buat komik kartun ni. buatlah wei, gerenti aku baca nanti. ^^

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Muhd Aizie
klu aku buat, mst ko tensen nt sebab tak abes.. separuh jalan dan give up.. hahaha!!

izzad b* said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

weh!!! nice nnie!!tapi nmang betol, lukis boleh gunting malas sikit.ahhh

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izzad b*
haha!! ada 2 lagi sketch yg aku dh buat, tapi aku malas nak gunting.. wakaka!!

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cntik.. nak boleh.. ? :P

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
ambek la.. :)

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bro
lukis la muka aku plak
bagi jadi kartun
ekekekekek

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

vampire's lovex said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh pndai nye lukis..jadi ohhhh...

cool cool...

Green Apple said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

menarik...

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hans
aku tak pernah nampak muka ko, camne nak lukis.. wawawawawa..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@vampire's lovex
takde la pandai sgt.. saje je nak try.. thanks! :)

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Green Apple
thanks.. :)

anahiettah afibs said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hihi

conceptualz.blogspot.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow that was cool!

zazaw said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gagah nya kau gunting ikot alur alur tu

kalau aku memang haram tak nak buat

ABU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jadi la..yg dlm blog aku tu bkn aku yg lukis..tahu kan..
aku tak rti dowh lukis2 ni..mmg fail lah..hahaha

btw thanks sbb tag..
will follow u back k.:)

greeny said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sungguh awesome lukisan anda..jadi~ sy follow sini=)

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@anahiettah afibs eh, nape gelak? huhu..

@conceptualz.blogspot.com Thanks!

@zazaw Tu pun aku menggagahkan diri, tu yg dapat 3 je tu.. sbnrnye ade 2 lg sketch yg aku malas nak gunting.. :P

@ABU tau bkn ko yg lukis sbb aku pnh nampak lukisan2 tu dlm internet sblm ni.. Tp ko bagi aku idea.. hehe.. Thanks sbb follow k..

@greeny haha!! takde la.. biase je lukisan hamba.. thanks follow.. I follow u pulak k.. :)

kotak bulat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah~ jadi ni.. cantik tol..lukis sndiri lak tu...peh!

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kotak bulat
Thanks! aku saje je try sbb tertarik sgt ngan idea tu.. :)

A M E ! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

i really really love all of it ! can i have it ? they tooo cute ! :D

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@A M E !
sure! Help yourself! Thanks! :)

saya_arief said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

smart bro.
:D

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@saya_arief : hehe.. thanks!!

nashanadz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kewl gila!!!!!!!!!!! datang cni follow terus!

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nashanadz : hahaha!! thanks!!

cik zaza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantik lukisan tu.. :)

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@cik zaza : hehe.. Thanks..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!