Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Monday, February 27, 2012

Plain Cool! - Let's Draw A Stickman!

27 Februari 2012 - 1.10 pm

Dah lunch hour, so masa untuk jalan-jalan blog.. So time aku tengah jalan-jalan cari pasal kat blog2 yang aku suker, aku terserempak satu entry oleh blog kembar aku nih, YazidTorpedoBlog.. Entry dia ni berkaitan dgn satu benda yang sangat menarik (bagi aku la), iaitu kita kena lukis satu watak, dan watak tu akan hidup.. Hahaha!! Kalau korang nak try main, klik sini (DrawAStickman) k.. Ni aku nak tunjuk hasil yang aku buat.. Jangan gelak k sebab lukisan aku vurukh~~

 Loading page tu agak lama gak sbb flash kannn..

 Memula dia suruh lukis watak yang kita nak..

 Ni watak yang aku lukis.. Haha!! Macho tuh!!

 Tengah jalan2, terjumpa kotak.. Dia suruh lukis kunci plaaa..

 Hampeh je kunci yg aku lukis tu kan..

 Dah bukak kotak tu, ade satu lagi kotak, tp terbang lak..

 Dia suruh lukis belon lak.. Aku pun lukis kemain cantik lagi..

 Tapi tetibe muncul sekor naga.. Mane datangnye? Korang kena main sendiri k.. Huhu..

 Kena lukis pedang..

Pedang yang macam harammmm....

 Hahaha!! Naga dah kalah, ada kebakaran lak.. Kena lukis awan..

 Awan nano~~

 Melampau lak hujan, sampai banjir..

 Kena lukis drain lak..

Apa terjadi lepas lukis drain tu? Hehehe~~

Kalau nak tau apa yang jadi, korang kena lukis sendiri laaa.. Tapi best k, tgk watak yang kita lukis tu bergerak2!! Comel sgt!!

Chow!!

6 comments:

millerJ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Okay! this is super cool.. haha. wanna try it out too afterwards.. btw, nice drawing though. haha ^^

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@millerJ : Please try!! It was fun!! Hehe.. Thanks~~

biQa Hatmin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cooollllllll giler ni.....

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@biQa Hatmin : Yup!! best kan!! Huhu~~

HARITH ISKANDAR said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe layan jugak katun mcm tu kan?rase fresh je otak bile tgk..senyum je

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@HARITH ISKANDAR : Best kan! Kreatif la sape yg buat nih..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!