Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Just My Plain Doodles

Ok, kat sini aku nak letak apa yang aku dah conteng2.. Aku mmg agak suka menconteng2 nih, tapi aku tak conteng dinding sekolah yer.. huhu..

p/s :  sori la yer kalau loading page ni agak lemvab, sebab ada byk pic sketch2 aku dlm page nih. :P

Another sketch.. Full size in Plain Sketches - Lost In Thoughts....

Seekor kucing bernama Tammy.. Hehehe~~~

Sketch untuk Alif Ismail sempena besday dia.. Dia ada buat entry kat blog dia pasal sketch ni.. Leh tengok kat Alif Ismail : Sketch Dari Yazid...

Sketch utk sorang blogger.. Entry ttg sketch ni leh tgk kat Plain Cool! - My Gratitude


2 sketch yg dibuat masa boring kat opis.. leh tgk kat entry Plain Me - Scratching Sketches... (5)

Yang ni aku buat utk sertai satu Giveaway.. Untuk baca lebih lanjut, gi je ke entry Plain Giveaway - GIVEAWAY "anuar zain vs siti nurhaliza.

My latest one-page comic of Love O'Clock saga. Ada dalam entry Plain Me - Scratching Sketches... (4)



8/9/2011 - lukis time lunch break..

Ucapan rayer tahun ni.. :P


 
Satu lagi cubaan mewarna.. Leh tengok kat Plain Cool! - Another Attempt..

 Lukis2 dengan penuh konsentrasi.. Haha.. Untuk pic yang lebih berkualiti, leh gi ke post aku iaitu Plain Cool! - Is It Good (Enough)?

Cubaan utk melukis muka aku sendiri.. Jadik ke? Macam tak je..

Ni lak yang dah siap kaler.. Baju pink tuuuu..

 Sketch for my header.

Ni cubaan aku utk me'manga'kan watak Avatar. Haha!!

Ni aku saja2 lukis mase tgh bosan dengar ceramah masa kursus induksi dulu. boleh gitu? Haha!!


Ni masa nak ucap Happy Chinese New Year kat kengkawan kat FB.

Ni saje je edit gambar sendiri. Tapi tak jadi mcm muka aku la sebab hensem sangat lahhh!!

Ni aku lukis kawan aku atas permintaan dia.

Despicable Me!

Ni pun saje2 je lukis mase boring.


Dua lukisan ni pun mase boring. Dan aku lukis conteng2 je nih..

Ni pun kawan aku gak, yang suruh aku lukis pic dia..

Ni saje je try nak lukis baju cantik.. Kekeke..

Juga lukisan mase kursus induksi.

Mase induksi gak.

Pun mase induksi. Nampak sgt aku bosan kat kursus tu. Haha!!

Ni pun kawan aku gak.


Aku suka lukis komik, tapi tak banyak yang aku dapat lukis sebab aku ni jenis malas sket. Tapi dalam malas2 tu, sempat gak aku lukis satu siri komik, walaupun antara cerita2 tu takde kaitan secara langsung. Komik2 aku ni aku bagi tajuk utama Love O'Clock.

Love O'Clock 1

Love O'Clock 2 : A Different Story - Page 1

Love O'Clock 2 : A Different Story - Page 2

Love O'Clock 2 : A Different Story - Page 3

Love O'Clock 3 : The Dandelion

Love O'Clock 4 : How A Chapter Ends

Love O'Clock 5 : Born This Way

Setakat ni aku buat sampai yang ke-5 je.. Maybe nanti kalau aku dapat idea lagi, aku sambung lagi k..

Sketch Maher Zain. Buruk lah!!


Lukisan2 ni lak masa nak ucap Happy New Year kat kengkawan FB.

Yg ni saje2 je sketch.

Ni masa nak ucap Selamat Menyambut Ramadhan.

Ni pic yg sama, just aku kaler sket guna photoshop. Sori la, tak cantik. Aku bukan pandai kaler.

Ni masa nak ucap Selamat Hari Raya Korban.

Jugak lukisan mase induksi.

Ni lak jugak kawan aku yang paksa aku lukis pic dia.

Ni sketch2 aku utk buletin Info-Lib. Tapi penerbitan buletin ni tak kesampaian. Sedih.

Jugak masa induksi. Hehe..


Yang ni mase X-Mas.

Ni lak saje2 je lukis time boring.

Ok, setakat ni, ni je la dulu. Sebenarnya ada banyak lagi lukisan dan contengan aku dulu2, tapi sebab masa tu aku takde scanner, dan aku lak tak simpan lukisan2 aku tu, so dah hilang ntah ke mana. Ni je yang ada.

24 comments:

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka smua sketch,,paling suke yg love o clock 5,born this way (agaknye sbb crite di sebalik sketch kot=)... pastu sailormoon,,sbb mse bebudak suker giler sailormoon=) yg lain pun cnteqqqqqq gilezzzzzzz...utk org yg tak pndai lukis mcm ita la,..hehe

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahaha!! ape agaknyer kisah di sebalik Love O'Clock 5 : Born This Way tu ek? huhu..

Tu la.. dulu lagi suka lukis Sailormon ng geng2 dia..

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haa,,,,ader citer ke disebalik sketch tu,,,hikhikhik...lumrah r tu...nnti lukisla lagi sailormoon & the geng dengan pakwe dia yg macho tu...apela ending sailormoon dlu ekk...lupe daaa....

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kat tv dulu sailormoon tak siarkan sampai abis pun.. sampai sailormoon R je.. tp dlm hard disk yazid ade sailormoon sampai episod akhir..

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooh,,,yeke!!!!
nak3!!! jap2,,yazid minat sailormoon gak ek...ekekekekek=P

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahaha!! Yup, dulu peminat tegar Sailormoon.. Semua komik dia ada.. Tapi skrg dh hilang dh..

nuyui a.k.a miss NUSHA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kreatif!!

teruja lak tgk..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha!! thanks!!

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhhhh,,peminat tegar gitu,,,i loikkkeee=D

Nazrin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice art bro!! like it alot :D

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nazrin : thanks!!

alif ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ish3... berbakat besar sungguh yazid ni...

kesemua lukisan buat alif terpukau, especially yg pokok2 tuh...fuh...

cun!!!

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe.. thanks alif.. biasa je..

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yazid, hebat la tangan ko ni! aku klau lukis figure ni, failed..xmenjadi (^__^)

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

MK : err.. takde la hebat sgt kot.. biase2 je.. Thanks anyway.. :)

jon hafkian said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

santekkk nye sketch yazid!boley la join gempakstarz lepas ni sbb u nye lukisan ala2 manga gitu... :)

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@jon hafkian : sket2 leh laa.. tp x mampu nk join Gempakstarz tuh.. diorg power2.. haha!! teringat zaman muda2 dulu, mmg peminat setia majalah Gempak.. :)

mutiara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam bro yazid. sy nk mntak bro lukis satu gmbr ley tak?

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@mutiara : takut takde masa la. lagi2 bln puasa ni mmg pack..

mutiara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oo yeke. tp gambar bkn sy nk cpt, agk2 lps rye, blh tak bro yazid?

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@mutiara : gambar ape ek?

mutiara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bukan gmbr pemandangan, tapi gmbar seseorang.

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@mutiara : cer try emel dlu gambar org tu.. nt sy fikir dlu k.. yazidy81@yahoo.com

mutiara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oke bro yazid, nnti sy emelkn gmbar tu.

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!