Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Saturday, March 10, 2012

Plain Cool! - I Won, Again!

10 Mac 2012 - 2.14 pm

Dalam bulan lepas, aku ada menyertai satu lagi Writing Contest dari blog Abg Eq iaitu EqbalZack.com, dan aku ada buat entry pasal contest tu kat SINI. Pagi ni, Abg Eq pun umumkan senarai nama pemenang utama dan saguhati bagi contest tu.. Alhamdulillah, aku menang lagi!! :) Korang boleh tengok keputusan tu kat SINI. Contest kali ni menginginkan peserta untuk membuat satu penulisan berdasarkan gambar yang diberi, iaitu gambar ini :


Setelah memerah kepala hotak aku ni, akhirnya aku hanya dapat hasilkan satu essay je.. :P Alhamdulillah, dapat gak hadiah.. :)


Thanks Abg Eq sebab buat sistem penjurian yang sangat2 adil! Pemilihan pemenang bukan dibuat oleh Abg Eq sendiri sebab beliau taknak biased.. So dia serahkan tugas penjurian kepada kawan dia yang merupakan seorang lecturer UPM fakulti bahasa moden dan komunikasi. Masa serahkan esei2 pada kawan dia tu pun, dia tak bagitau nama peserta.. Just letak nombor je.. :)


Thanks sekali lagi Abg Eq! Dah banyak kali menang contest nih, rasa segan lak nak join lagi lepas ni.. Takut ade peserta lain yg tak puas hati lak nanti.. Bukan sebab aku nak kata aku bagus ke hapa sebab aku tau aku memang tak sebagus mana dalam penulisan (kelulusan saya SPM je yer dik), tapi aku khuatir bila aku join contest yang akan datang, dan peserta lain nampak nama aku dalam list peserta, terus diorang putuskan utk taknak join.. Macam mana korang rasa? Patut ke aku berhenti join writing contest Abg Eq?Tapi aku akui aku memang suka join contest2 writing ni sebab agak mencabar kreativiti.. :)

Anyway, Alhamdulillah menang.. Kaki Wayang, owner blog Betol-Betol Hangat pun dah mengendeng2 mintak belanje makan utk sebulan.. Moteeeppppppppppp??!! Haha!!

Chow!!
.
Entry lain berkaitan Eqbalzack.com : 
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [6] Entry
Plain Cool! - I Won, Again!
Plain Cool - EqbalZack.com Nailed It!!
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [5] Entry
Plain Cool! - More From Eqbalzack.com!
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [5]
Plain Awesome! - Thanks EqbalZack.com!
Plain Cool - I Won!
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [3]
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [2] 2nd Entry
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [2]
Plain Contest - eqbalzack.com MONTHLY CONTEST!
Plain Giveaway - GIVEAWAY "anuar zain vs siti nurhaliza"
Plain Cute - Domo Arrives!
Plain Giveaway - GIVEAWAY... saya suka DOMO lah!
UCAPAN AIDILFITRI : DARI SAYA UNTUK EQBALZACK
Plain Awesome! - Gifts!!!
Plain Cool! - A Special Gift From EqbalZack.com
Plain Giveaway - EqbalZack's Fan Page LOGO!
.

12 comments:

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala pasni klau ade, masuk je ..biar org kate asyik ko je menang..haha yg penting rezeki kite hehehe

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mohd Khairi Khadzir : tu yg takmo dgr tu, "asyik ko je menang".. :P

Afiq Yassin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

follow here.. nice blog
salam perkenalan dari Afiq

hit afiq here
http://afiqyassin.blogspot.com/

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Afiq Yassin : thanks.

senyumSOYA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

siapa yang rajin da la yang dapat ^^

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@senyumSOYA : errr.. gitu ke? :)

Nurr Kasih said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..tahniah atas kemenangan :)

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Nurr Kasih : salam.. thanks!

psst my secret said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cuak gak nk join klo ko join contest,asyik ko je menang.:P

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@psst my secret : aiseh.. :(

eqbalzack said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Haha..kalau dengar kata orang boleh mati bro, yg mana2 sibuk kata org yang sama je menang baik join, Itu adalah lebih baik dan kita tahu sejauh mana penulisan kita...
Jangan asyik nak dengki sesama blogger. Mana ada org nak bagi hadiah free tanpa ada keluarkan usaha! kan?

ikhlas,
eqbalzack

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eqbalzack : errr.. betol gak tu.. buat apa dgr kata orang kan.. bukan saya buat salah pun.. menang atas usaha sendiri lebih baik menang hasil dari simpati sebab tak pernah menang..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!