Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Thursday, September 29, 2011

Plain Innovative - 'Q' Stands For 'Inovasi' - 2

29 September 2011 - 10.53 pm

Saja je aku guna tajuk yang lebih kurang sama macam tajuk entry aku untuk Hari Inovasi tahun lepas. Takde idea nak letak tajuk lain. :)

Pada hari ini, Politeknik Muadzam Shah telah mengadakan Hari Inovasi untuk tahun 2011. Untuk pengetahuan, Hari Inovasi kali ini telah digabungkan dengan Perhimpunan Bulanan September dan juga jamuan Hari Raya (Walaupun hari ni dah 1 Zulkaedah). Hari Inovasi kali ini agak berbeza dengan Hari Inovasi tahun lepas yang boleh korang baca kat entry SINI. Kali ini, Hari Inovasi dijalankan dengan penuh protokol, berbanding Hari Inovasi tahun lepas yang lebih santai dan 'mesra penonton'. Malas nak cerita sangat, so aku letak gambar2 yang sempat aku snap je la k. Nanti bila UiDM PMS dah upload gambar2 yang diorang snap kat portal diorang tu, aku akan update lagi gambar2 kat sini k.

Gambar-gambar yang aku snap ni takde kaitan dengan perjalanan program pun. Huhu.. 

 Banner Hari Inovasi tahun ni.

 Penyambut tetamu yang terdiri daripada pelajar-pelajar PMS yang diburuhkasarkan..

 Buku program dan door gift.

Aku takde ambik gambar pun masa program dijalankan sebab aku duduk jauh dari pentas, dan aku guna kamera phone je. Kalau ambik gak nanti, sure tak clear. :P

Aku tak sangka yang aku akan dapat anugerah ni. "Anugerah Penjawat Awam Contoh" bagi kategori staf pelaksana.

 Dapat piala jugak.

 Piala "Anugerah Penjawat Awam Contoh" bagi kategori staf pelaksana. 

Sebenarnya aku agak 'segan' ketika menerima anugerah ni sebab aku rasa aku ni masih baru lagi bertugas kat Politeknik Muadzam Shah ni. Tak sampai pun 2 tahun. Aku segan sebab ada ramai lagi staf-staf pelaksana yang dah bertugas lebih senior dari aku. Aku takut akan ada yang kata, "Aik? Baru keje dah dapat anugerah?" Sebab tu aku segan. Aku tak kisah kalau aku menang kategori Fail Meja Terbaik (which I didn't win) sebab ia melibatkan kreativiti (masih confuse sebab apa aku tak menang Fail Meja Terbaik nih). Tapi walaubagaimanapun (ambek kao skema ayat), ni semua keputusan juri. Aku tak boleh la nak mempertikaikan kredibiliti diorang. Alhamdulillah, aku dapat sesuatu yang boleh aku masukkan dalam buku rekod perkhidmatan. :)

 Door gift Hari Inovasi.

 Isinya, sepasang sudu dan garfu, bersama sepasang chopstick. Aku ingatkan dalam tu pen. Huhu.

 Chopstick yang dah disambungkan.

 Close up hiasan pada sudu.

 Hadiah harijadi yang diberikan sempena perhimpunan bulanan.

Comel gak cup tu, so aku letak ajas meja kat ofis je. :) Sekali dengan door gift hari Inovasi tu. Takkan nak guna buat makan kowt~~~ Tak seswaiiiiii~~~~~~

Tu je kot yang aku leh bagitau untuk Hari Inovasi kali ni. Aku tak dapat nak komen sangat pasal ceramah Inovasi tu sebab aku tertido masa orang tu bagi ceramah.. :P *kantoi*

Chow!!

25 comments:

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh hebat la bro sorg nih! pekerja contoh tu.. xpe ko biarkan mereka nk kata apa yg pnting juri yg pilih ko tu dh beri kpercayaan kt ko n mereka percaya ko layak dan ko boleh buat! so, teruskan usaha ko n kekalkan anugerah tu selama lamanya insyaallah.. jadi contoh terbaik utk pekerja lain..sabo je ngan mereka yg suka ckp belakang tu... rilek2 ok ..yg pnting jgn sombong, tu je...

TAPI, yang meja tu agaknya juri rasa meja ko berserabut kot... mungkin la...

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mohd Khairi Khadzir : org kata belakang tu mmg aku dah leh agak, sebab aku rasa kalau aku kat tempat diorang pun, sure aku akan cakap benda yg sama.. Just aku rasa tak best la.. harap2 lepas ni org2 lama masih anggap aku kawan.. Huhu..

Pasal Fail Meja tu, pertandingan tu menjuri Fail la, bukan meja. haha!!

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ahahaha laaa..aku ingt pasal meja hahahaha...// hadoiii..

AdyBudika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kawan2 ko komen panjang2 kan.. aku taknak komen pasal entri ni.. tapi nak balas komen ko.. sengaja kan nak debarkan aku lagi!!!!

AdyBudika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

satu lagi.. button follow hang mana eh? tak jumpa

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AdyBudika : haha!! ade la kat sebelah atas tu.. kat atas entry pertama.. alasan la tu taknak follow aku.. aku dah lama follow ko..

AdyBudika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terlindung la..tak nampak pun butrton follow.. tolong buatkan untuk aku :P

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AdyBudika : mesti ko pakai Google Chrome kan.. pakai IE la jap utk follow..

AdyBudika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

so kalo aku chantek gebu.. ko ingat ko leh la nak caras2 aku punya balak?? no no no...

AdyBudika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lol!!!! netbook aku neh ade chrome jer.. tak tipu!!

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AdyBudika : keji sgt nak tuduh2 aku nak caras balak ko.. ala2 diva kertu cari publisiti murahan sgt occay~~ tasuke la caras2 jantan orang neh.. baik cari sendiri.. baru senang nak libas.. :P

yer la, aku tukar jap display aku, letak kat tepi.. tgu jap..

AdyBudika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

laa..rupanya aku dah lama follow ko la..ahahahahah

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AdyBudika : eh? ye ke? haha!! drama jer kan..

AdyBudika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku antara org terawal follow ko maaaa....

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AdyBudika : yer laaaa.. tq yer sbb sudi follow aku yg tak feymes mcm Mariah Carey nih..

AdyBudika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yer yer.. aku jer fames macam leona luwis... eh awatnya komen sini dah jadi macam komen kat fb??

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AdyBudika : gehtoooooo!! Leona Lewis katernyer.. ntah.. ko la yg start meroyan kat sini..

Pae Ha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

well yazid. Keputusan tu bukan dibuat oleh kita. Orang yang berkuasa sahaja buat keputusan tu dan mereka bukan tutup mata dan pilih sebarangan. Kamu mesti betul2 cemerlang dan antara yang performance terbaik mengikut rubrik pemarkahan mereka baru dipilih. Kecemerlangan seseorang tidak dinilai mengikuti tahun perkhidmatan tetapi hasil kerjanya. So, you really deserved it and owned it. Be proud! and congratulation!

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Pae Ha : yep, you're right. But that doesn't mean that other ppl will look of this the same. I'm sure there are some ppl who think I don't deserve it from the aspect of seniority.

Thanks anyway! :)

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe,,,yazid...you deserve it=) mmg tuah hari jadi kan...=)

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@zieta : haha!! tu la.. kira mcm hadiah harijadi la kan..

Aujinz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chopstick besi ker??.. ala Korea woh..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aujinz : haha!! masalahnye aku langsung x reti nak pakai chopstik.. :)

nadzirah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tau xkat mn sy blh dptkn set sudu n garfu 2..cantik..

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nadzirah : Alamak x perasan komen nih.. Anyway, x sure la kat mane diorg beli sudu tu.. sori k..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!