Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Saturday, January 28, 2012

Plain Me - Happy Birthday Alif Ismail!

28 Januari 2012 - 11.41 am

Perghhhh!! Lama giler aku tak update blog nih!! Semua gara-gara aku cuti sambut CNY!! Haha!! Acah je.. Tak sambut pun.. Sedeyhhhh~~~

Anyway, oleh kerana aku ni kira boleh la melukis sikit-sikit, dan tu pun tak santek, so seseorang telah meminta aku untuk melukis gambar dia.. Sebenarnya ramai yang mintak lukis, tapi aku je yang agak malas.. Kakakakaka!! Orang itu ialah seorang blogger bernama Alif Ismail. Tapi yang ni aku buat gak sebab, pertama dia dah mintak aku lukis lama dah, dan sebab kedua ialah beberapa hari lepas merupakan besday dia yang ke-berape tah.. Huhu.. Jadi menggunakan kepakaran aku yang tak seberapa nak pakar ni, aku pun telah melukis sketch beliau..

Mula-mula ingat nak lukis biase2 je, tapi dia ada permintaan lak.. Dia nak aku lukis dia kat tepi sawah.. Erkkkk??!! Kena ada background ke? Hehehe.. Aku ni jenis malas sket nak lukis pemandangan nih.. Tapi aku buat gak sebab saje je aku nak refresh memori ttg cara2 melukis pemandangan.. So hasilnya............. Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!


Ada 2 versi. Aku tak tau scan yang mana satu lebih cantik, so aku bagi dua2 kat Alif.

Alif jugak ada buat entry pasal sketch ni kat blog dia, iaitu Alif Ismail : Sketch Dari Yazid.. Gi la tengok kat blog dia k.. Ok la, kepada Alif, Selamat Hari Jadi yer!! :)

Chow!!

4 comments:

alif ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam...

yazid..

terima kasih sekali lagi heh..

semua org ckp picture ni umph!!!!!!!

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Alif : Salam.. Hehehe.. ye ke? tq yer.. *terharu gak nih*

alif ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam sahabat...

alif ade ole-ole sikit untuk yazid nih...

http://bloggeralif.blogspot.com/2012/01/doodle-untuk-yazid-yahya.html

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wow!! Thanks Alif!! Terharu nih sampai nangis air mata duyung.. huhu.. :)

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!