Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Tuesday, April 3, 2012

Plain Confused - Mat Haron Or Aaron?

3 April 2012 - 12.09 pm

Sekarang ni kecoh satu dunia Malaysia tentang satu isu nih.. Isu dimana nama sebenar Aaron Aziz dibongkarkan, dan kemudian Aaron Aziz lak mengatakan yang itu bukan namanya.

 Ini adalah seorang Aaron Aziz.

Salinan Kad Pengenalan Aaron Aziz yang dikatakan adalah pelesu.

Kalau ikut surat khabar lama hari ni, Aaron Aziz (aku rasa macam susah la nak taip nama Aaron Aziz ni sebab ada dua huruf 'A', satu huruf besar, satu huruf kecik. Grrrr..) mengatakan yang nama dalam IC tu iaitu Mat Haron Mustapha Bin Mat Aziz Mustafa, bukanlah nama sebenar beliau. Tapi takde lak dia tunjukkan IC sebenar beliau sebagai bukti ek.. Ermmmmm..

Tapi bagi aku la kan, dalam dunia glamor retis2 Malaysia ni, tukar nama kampung jadi nama KL tu adalah sesuatu yang biasa orang buat.. Even di luar dunia artis pun org buat k.. Bayangkan, kat kampung nama Hamdan, sampai KL jadi Andy, Salmah jadi Sally, Suria jadi KLCC, Bujang jadi Ermira Fatia, errrr.... So kalau betul pun nama sebenar Aaron Aziz ni Mat Haron, dia tak perlu nak malu kan.. Lagipun nama Harun dan Aaron tu kan nama salah seorang Nabi, iaitu Harun dalam Al-Quran dan Aaron dalam Bible. 

Jadi, aku rasa tindakan Aaron Aziz menempelak laman sesawang yang menyiarkan fakta yang salah tentang namanya ni membuktikan yang IC tu memang palsu, sebab aku tak rasa Aaron malu dengan nama tersebut. Walaupun nama Mat Haron macam nama pakcik2 sangat, tapi takde apa yg nak dimalukan.. So betol la kot IC ni pelesu. Ni pandangan aku je.. But then again, sekarang ni bukan susah pun nak tukar nama kat IC kan..

Kesimpulannya, kebenaran hanya Aaron Aziz yang tau.. Hahahaha!!

Chow!!
.

4 comments:

ary_lee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Errrrr.. Gila kampung = ="

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ary_lee : haha!! nama atuk2 sangat kan..

ed shokolath said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ramai je artis2 tukar nama.. x pakai nama sebenar.. rasanyer x jadi hal sgt... :)

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ed shokolath : yup.. isu biasa je kot tukar2 nama ni.. so klu dia x ngaku tu, maknanya betol la kot tu bukan nama dia..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!