Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Wednesday, April 25, 2012

Plain Cool! - 5S Housekeeping Course

25 April 2012 - 4.21 pm

Pada hari ini dan semalam (macam tajuk lagu la pulak), aku telah menghadiri satu kursus bertajuk 'Kursus 5S Housekeeping' yang dianjurkan oleh Unit Latihan Dan Pendidikan Lanjutan (ULPL) kat poli Muadzam ni untuk staf2 yang menghandle 5S di jabatan memasing. So aku dan Rina pun terpilih untuk mewakili jabatan aku. Ok la tu, dapat la kursus 2 hari untuk tahun ni. Tinggal 8 hari lagi nak kena cari. Errrr..

Kursus ni dijalankan selama 2 hari, di Bilik Seminar ULPL. Macam2 aktiviti yang kami jalankan dalam kursus ni, termasuk lawatan tapak dan kerja berkumpulan. Tengok je la gambar2 ni k.

 Sesi lawatan ke makmal komputer.. Gigihnya havang Safawi menerangkan kpd penceramah.

 Khusyuk mendengar bebelan ceramah.

 Ni lak lawatan ke Jabatan Kemahiran & Mekanikal. Wah, aku nampak mcm bos!! Bos la sangattt~~

 Ni lak kat Unit Stor.. Sekali lagi aku berlagak macam bos.. Kakakaka!!

 Jijol & Taufiq. Taufiq, nakal yerrrr.. Raba2 sayerrr.. Errr..

Group aku. Aku tgh gigih design logo sambil diganggu dibantu oleh Razak.

 Kumpulan berapa tah. Aina buat gaya manja letewwww.. Segan kat Saiful JKM katernyerrr..

 Ni pun kumpulan brape tah.. Hahaha!!

 Saiful JKM itewwwwww..

 Kumpulan Kak Iza. Macam Datin yang mempromosikan MLM kepada downline2 je..

 Kumpulan aku lagi. Kali ni diorang sibuk ngan cop lak. Aku takde sebab aku yang ambik gambar nih.

Kumpulan Jijol. Tiru kitorang letewww buat logo guna Photoshop. :P

 Kumpulan Rina yang cover jelita.

 Saiful dan Sara yang menepuk dahi.. Nape tatawwwwwww..

 Aku kumpulan satu, so kena present dulu.. 

 Alamak, macam menyanyi plaaaa.. Biasa la, biasa pegang mic dalam Redbox je.. Errr.. Ni masa present logo kitorang.

 Logo kumpulan kitorang. Santek kaaannnnnn!! :)

 Kumpulan Sara pla buat presentation.

Kak Iza lak. Kumpulan diorang buat logo guna kertas mahjong. Hevattt!!

 Tunjuk indeks cop sampai melentik jemari.. Kaoo mampooooo??!!

 Khusyuk mendengar nih.

 Kumpulan Jijol lak. Kak Jun yg buat present. Tak nampak sgt logo diorg, tapi cantik lagi logo kumpulan aku kot.. Errr..

 Org lain dengar present, aku dok gelak2 kat belakang..

 Jejaka2 manja Poli Muadzam.. Abg Die, Razak & Safawi.

 Aina lak buat present.. Gigih ni lukis logo yang dicuri dari Encik Google.. Hahaha!!

 Terima kasih Puan Zuraini! Beliau dari Politeknik Merlimau, Melaka.

 Sesi bergambar.

'Belilah Jus-Mate 5'!!

Sekian sudah kursus pertama aku untuk tahun ni. Sedih sebab tak terpilih untuk kursus i-Creative. Tapi takpe la, nanti aku masuk kursus yang lagi best! Wachaaaa!!

Chow!
.

2 comments:

Aziela said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Memang bagus kalau betul2 amalkan 5S ni...

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aziela : klu betol2 amalkan mmg bagus.. Tp klu separuh2 jalan je, makin bersepah jadinya.. haha!!

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!