Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Saturday, July 23, 2011

Plain Segmen : BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF. AKU UMPAMA!

23 Julai 2011 - 4.46 pm

Aku ni bukan jenis yang suka nak join segmen2 ni, tapi aku agak tertarik dengan segmen terbaru Ben Ashaari ni. 



Segmen ni mengkehendakkan aku untuk cari gambar yang menggambarkan aku sebagai apa sebagai seorang blogger. Korang paham tak ni? Kalau tak paham korang klik je kat link atas tu.

Aku umpamaaaaa..........

Seorang White Mage!! Hahaha!!

But seriously, aku memang rasa yang aku ni seorang yang bercirikan seorang white mage. Apa tu white mage? Ok, bagi pemain game2 Final Fantasy, mesti tau. Bagi yang tak tau, white mage ni merupakan satu role dalam game2 yang mengamalkan ilmu magik defensive seperti healing, defense, protection, exorcism dan lain2 lagi. White mage biasanya adalah seorang yang sangat baik hati, suka menolong orang lain, penyabar, bersih, pendiam, sensitif dan lain2.

Kenapa aku rasa aku white mage?

- Aku ni baik hati tau. Cuma mulut je yang kadang2 jahat sikit. Tak caya tanya Kaki Wayang, owner blog D'Informationz.
- Memang aku suka tolong orang lain. Sekarang ni kira slow dah. Kalau dulu, aku sanggup tak makan untuk bagi orang lain makan. Seriously! Tapi sejak aku kenal yang dunia ni tak berapa adil, aku dah kurangkan degree kebaikan aku nih. So aku sekarang ada sedikit kejam. :P
- Aku jugak seorang yang sangat penyabar. Tapi kadang2 terlepas gak kesabaran tu. Meletop tak hengat.
- Bersih? Yup, aku memang seorang yang bersih. Aku tak suka kepada kekotoran. Even kalau makan kat kedai pun, kalau ada bekas habuk rokok kat meja tu pun aku akan alihkan. Bersih tak? Bersih tak?
- Aku memang seorang yang pendiam. Aku tak berapa pandai berborak. Tapi kalau dengan orang yang dah biasa, aku la yang paling banyak cakap.
- hehehehe~~ Sensitif? Boleh gak aku katakan yang aku ni sangat2 sensitif. Sangat-sangat-sangat!!! Hahaha!!
- Aku ade magik leh sembuhkan orang. Hahaha!! Gurau je....
- Aku suka pakai baju kaler putih.

Ok, semua sifat2 ni boleh gak dinampak dalam penulisan2 blog aku. (Ye ke?) Ye la kot. Tak caya, cuba baca semua entry aku. (Request tak hagak). :)

Chow!!

15 comments:

kotak bulat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka tlg org? waahh..tp betul gak.tolg org tu blh, tp hgn smpai mudaratkan diri ye

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kotak bulat : haha!! tu dulu.. skrg dh kurang..

H.J said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak de magic tak leh jadi white mage..haha

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@H.J : tak kira!! nak jadi white mage gak!! haha!!

Nor Shazana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

first time dengar mende nih. bagus. hr ni dah dpt maklumat baru. :)



http://shahimarzone.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Nor Shazana : haha!! info pasal game ke?

Pn. Sheila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam... flwer ke 90... :-)

http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

nice entry...

Meck said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hai singgah sini white mega!!

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Pn. Sheila : wah!! thanks sbb follow!! jap lg sy follow lak yer..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Meck : White Mage lorrr.. bukan white mega... :P

KueKoci said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

...habih lah bomoh malaysia takleh cari makan...hehe

Ian@Pnaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

meow meow ske blog ni.. nak folo!! tq,hehe..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@KueKoci : haha!! jangankan bomoh.. Ninja perubatan dari Konoha pun takleh cari makan..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ian@Pnaz : wawawawa!!! tq meow2~~

saiazuan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice :)

AKU UMPAMA SEBATANG PENSEL, ORIGAMI ROS DAN SEHELAI KERTAS!
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!