Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Monday, July 18, 2011

Aku Blogger Baru La Bang!!

18 Julai 2011 - 8.34 am

Kali ni title entry takde perkataan 'Plain' atas arahan tuan punya segmen. :) Aku ni bukan jenis suka bersegmen, tapi kali ni aku teringin nak join sebab aku tak perlu nak tag saper2. Segmen ni adalah kepunyaan hak cipta terpelihara blog :

Blog hebat kepunyaan En. Hasrul Hassan (bodek tak hengat)

Ok, segmen ni mengarahkan menginginkan peserta untuk menjawab beberapa soklan2 dalam bentuk lazim subjektif. Soklan2nya :

1. Nama blogger dan nama blog
 - Nama blogger ialah henchek Yazid bin Yahya atau lebih dikenali sebagai yazidy (dikenali ke?). Nama blog, The Plain Yard.

2. Tarikh atau tahun pertama kali berblog
- 1 April 2010. Sebenarnya blog ni dah wujud agak lama, tapi baru tahun ni aku nak aktif berblog. So leh dikira sebagai baru la kan. Followers pun tak sampai seratus lagi.

3. Entri paling popular
- Entry nih : Plain Drama Queen - Fasha VS Iqram
- Dan jugak nih : Plain Giveaway - EqbalZack's Fan Page LOGO!

4. Widget paling best
- Ntah. Rasenye widget referrer kot sebab aku leh tau kalau ada blog lain yang tag blog aku dalam blog diorang.

5. Widget paling tak best
- Ni pun tak sure sangat. Kalau tak best, aku tak letak la dalam blog aku. Haha! Tapi rase2nye widget yang tunjuk berapa jumlah hits, sebab nampak sangat blog aku tak feymes. :P

Ok, aku dah jawab semua soalan yang dikemukakan, so sekarang kena perkenalkan blog ni secara ringkas lak. Blog aku ni sebenarnya hanyalah blog tipikal seorang blog biasa2, iaitu aku akan letak apa je yang menarik perhatian aku disamping aku selitkan jugak citer2 personal yang tak berapa personal. Tapi apa yang aku boleh banggakan tentang blog aku ni, 99% penulisannya adalah nukilan aku sendiri, sebab aku tak suka copy paste. So leh la aku goreng2 pasal cerita2 yang aku baca.

Orait, dah cukup ringkas dah tu aku rasa. Harap dapat masuk segmen ni. :)

Chow!!

17 comments:

eddy syrol said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku dah curik satu widget ko..hehehe

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eddy syrol
mesti widget referer tu kan..

izfanora said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh.. widget apa lah yg dicuri tue? huhu..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@izfanora
tu la.. patut la ade widget yg hilang.. kena curi rupanya..

fiq. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe, no 5 tu,, sekarang memang la tak suke widj tu, nanti melambung sampai 1++,+++ baru suke kan....

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@fiq.
hahaha!! yer kot..

Fariza Othman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju dgn FIQ. 2!!

Kaki Wayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nak join la jugak segmen ni...

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kaki Wayang
meh2 join.. tp blog ko kan dah power.. sehari hits 15K..

HasrulHassan [HH] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam...
terima kasih sebb join, saya akan gunakan info yang ada untuk saya simpulkan nanti ehh ..tunggu

BLADE EDGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum...


saya dtg jenguk2 dr blog bangku kosong.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@HasrulHassan [HH]
Wahhh!!! Thanks Mr HH!! Terharu sangat!!

@BLADE EDGE
Thanks sbb sudi menjenguk.. :)

oja_alia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SINGGAH DR hh..FOLLOW YOU.kahkah!!

oja_alia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mane satu eik widget referer...sile gtau sy kt shoutbox sy ea..trime kasih!ngeee~

ntcm von misteriusha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jeng jeng---join jgak contest tu :)
suda jdi follower anda yang ke 82

hira said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

singgah sini. hehe :D

Aziela said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

singgah dari bangku kosong. Suka la...bnyk widget tp x berat pun. Sy follow la yer...

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!