Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Wednesday, May 2, 2012

Big Plain Screen - Story Behind The Avengers

2 Mei 2012 - 10.21 am


Korang dah tengok filem The Avengers? Belum? Gi tengok sekarang!! Hehe.. Bkn pe, bagi aku filem ni sangat best! Aksi yg best, dialog yg best, plot yg best, semuanya best! Lagi best kalau sebelum ni korang dh tengok filem2 Iron Man, Thor, Captain America dan Hulk. Kalau korang nak tau, filem ni belum ditayangkan lagi kat US, tapi kutipan dari serata dunia setakat ni dah melebihi USD200 juta! Ni menunjukkan filem ni mmg best. Tapi kat sini aku bukan nak citer pasal kutipan ke hape, tapi satu kisah tentang filem ni. Cewah!

Korang tau tak, sebenarnya filem ni pada mulanya hampir-hampir tak jadi untuk difilemkan? Haaaaa, jangan tak tau lak, ni aku dah bagitau. :P (merepek je aku nih). Mengikut kata Thor (Chris Hemsworth), filem ni mungkin tak dapat difilemkan tanpa bantuan dari kejayaan kutipan filem2 Iron Man.

Katanya lagi, "Kalau la bukan sebab Robert Downey Jr (Iron Man) yang membawakan watak Iron Man dgn begitu baguih, dan menyebabkan kejayaan filem2 Iron Man, filem The Avengers ni takkan ada modal yang cukup untuk pembikinannya. Robert Downey Jr sebenarnya adalah 'ayah' kepada filem ni. Tanpa dia, filem The Avengers ni takkan wujud."

Tambah Thor lagi, "Robert datang ke set penggambaran dengan sikap yang sangat positif dan ada karismanya tersendiri. Kami semua dapat merasakan ke'excited'annya. Dia menimbulkan suasana kekeluargaan dengan cepat. Kami sukakan dia!"

So korang, apa lagi? Gi tengok The Avengers sekarang! Tak rugi occayyyy!!!

Chow!
.

1 comments:

Harith Iskandar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

esok sy tgok kat Mdvaley..lepas g ct bang & islambang :p

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!