Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Friday, November 11, 2011

Not-So Plain Sight - Beauty For The Beholder

11 November 2011 (11/11/11) - 9.39 pm

Petang tadi, aku balik keje agak lewat sebab ada siapkan keje sket kat opis. So bila aku sampai rumah je, aku bersyukur balik lewat sebab aku dapat melihat kecantikan alam yang tersergam indah ni. Hahaha!! Bukan aku nak berjiwang yer, tapi masa aku keluar je dari kereta aku petang tadi, kat depan rumah aku ade view yang sangat cantek. Pemandangan senja berlabuh *gehtu*.

So aku dengan malu2 kucing, mengeluarkan henfon aku yang hagak murah tu untuk snap pic. Malu sebab kalau orang nampak, mesti diorang akan cakap, "Eleh, setakat guna henfon Nokia E72 dgn kamera 5megapiksel, ada hati nak ambik pic scenery..." Sentap tau.. Anyway, kamera aku tu ade function 'Landscape Mode' yg khas digunakan untuk ambil gambar berkonsepkan langit, so gambar yang dihasilkan pun agak ok laaaaa.. Huhu..

 Pic asal yang diambil oleh kamera aku. Aku mengaku pic ni tak secantik pic yang disnap guna DSLR, tapi at least aku dapat record detik2 indah itewwww.

Yang ni lak pic yang sama, tapi setelah aku edit sket. Just tinggikan contrast dan kurangkan brightness je supaya langit tu jadi lebih menyerlah. :)

Kepada korang yang lebih berbakat dalam mengambil gambar, jangan la keji hina caci maki pic ni yer.. Aku xde bakat ambik gambar ler.. Kamera pun murah. Tp at least aku suka hasilnya.. :)

Chow!!

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!