Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Wednesday, November 30, 2011

Plain Me - Forced To Sing!

30 November 2011 - 6.41 pm

Sementara menunggu Glee Season 3 Episod 7 habis didownload, aku nak update blog sket ar.. Sket je..

Semalam dan hari ni, aku dan Kaki Wayang iaitu owner blog hangat D'Informationz telah menghadiri satu kursus yang memang kitorang suka, iaitu kursus English. Sebab apa kitorang suka? Sebab biasanya kursus English ni agak fun. :)

Kursus yang sepatutnya dihadiri oleh 24 orang peserta ni hanya dihadiri 10 orang peserta je. Agak terkilan kat situ sebab consultant yang dijemput adalah consultant luar yang dibayar dengan agak mahal. Jadi bila peserta yang datang tak cukup, ada la aktiviti2 yang tak dapat dijalankan dengan berjaya sebab tak cukup korum.

Macam biasa, rasenyer aku ngan Kaki Wayang memang suka buat bising dalam apa2 kursus pun, jadi dengan cepat kitorang feymes dalam kursus tu. Haha!! *perahsantan* Mmg la feymes, lelaki ade 5 orang je, tu pun on off.. Kdg2 ada yg keluar, ada yg tak masuk, dan macam2 lagi la.. Kursus tu lebih kurang macam kursus2 English yang lain gak la, iaitu dia ajar grammar, pronunciation, vocab dan lain2 lagi.

Tapi yang aku nak citer kat sini bukan la pasal kursus tu, tapi pasal sesuatu yang aku dan Kaki Wayang dipaksa buat masa kursus tu berakhir. Kitorang dipaksa nyanyi. Haha!! Aku yang memang terkenal dengan sikap pemalu dan bersopan ni memang sangat nervous mase kena nyanyi tu, tapi Kaki Wayang yang retis tu memang sangat excited nak nyanyi. Last2 kitorang nyanyi gak, tapi 3 rangkap je dan tanpa muzik. Lagu yang kitorang nyanyi? Macam biasa la, lagu trademark kitorang iaitu For Good. Ni yang kitorang nyanyi tadi :

I've heard it said
That people come into our lives 
For a reason 
Bringing something we must learn 
And we are led 
To those who help us most to grow 
If we let them
And we help them in return

Now I don't know if I believe that's true
But I know I'm who I am today because I knew
you...

Like a comet pulled from orbit as it passes the sun

Like a stream that meets a boulder halfway through the wood
Who can say if I've been changed for the better
But because I knew you, I have been changed....
...For good

Kitorang pnh gak rekod mase kitorang nyanyi lagu ni dalam kete.. Ni videonya yer.. Haha!!


Hehehe.. Memang sgt nervous okay, so suara aku jadi hampeh.. Kekeke.. Tapi sebenarnya seronok gak.. :P Laen kali sila mintak kami nyanyi lagi yer.. Huhu..

Chow!!

6 comments:

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnye berkawan dgn org yg pndai nyanyi... n pndai speaking english (^___^) boleh blajar....heee

eddy syrol said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

untunglahhh

Kaki Wayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Untung kwn ngn yazid yg pandai dn terorrist bab nyanyi..aku ni back up jew..bab BI pon dia lebih hebat dr aku..kira dia setaraf ngn penceramah laa..bab nyanyi pla..dia taraf justin bibir..aku pla xsetaraf ngn mana2 artis yg berbibir ataupun tak..gehtuuu...apepon kusus tu best jugalaaaa..

Moteppp malu..tp nk suh jempot nyanyi lg

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mohd Khairi Khadzir : kannn!! Untung kawan ngan Kaki Wayang yang pandai nyanyi dan pandai BI.. Menang contest tuuu!! Aku pun x pnh menang contest writing..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eddy syrol : Ape yg untung? haha!!

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kaki Wayang : Motepp backup je? Bkn ke klu kte nyanyi, aku je yg biasa jd second voice.. x layak nak nyanyi part utama yer.. BI pun ko lg hebat sampai menang contest..

Malulaaaaaaaaa~~~~

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!