Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Thursday, November 10, 2011

Plain Creative - Creativity Kills

10 November 2011 - 4.16 pm

Oh, betapa lama rasanya aku tak hapdet blogku inieyhh.. *tetibe feeling teater muzikal*

Tadi mase aku masuk lab untuk menconteng menulis no. inventori kat meja2 dalam lab, aku terperasan sesuatu. Sesuatu yang sangat kreatif (hotak dia) yang dihasilkan oleh student2 Politeknik Muadzam Shah yang sangat hyper dalam projek2 berunsur seni nih!! Sangat santek yer hasil2 contengan lukisan mereka2 itu!! *carut*

Berikut merupakan antara hasil2 kerja tangan mereka yang penuh gemalai dan seni (sori atas kualiti pic yg agak azab. Diorang lukis guna pensel, dan aku snap guna kamera henfon yg murah je. So kena guna Photoshop utk clearkn lukisan2 itooh) :

 Lukisan pertama ialah lukisan piala hapekebendentah. Mungkin pelukis ni kepingin untuk memenangi sebarang pertandingan yang menyediakan piala sebagai hadiah.

Yang berikut ni pulak ialah terjemahan nama2 jabatan kat PMS ni. 

 JKM bermaksud Jabatan Kejuruteraan Mekanikal, tapi mungkin ni maksud yang selalu digunakan oleh student2. Sangat kreatif katernyerrrrr..

 JTMK bermaksud Jabatan Teknologi Maklumat Dan Komputer. Tapi ada jugak yang nak terjemahkan kpd maksud lain. Hebat ler tuhhhh~~

 JRKV atau Jabatan Rekabentuk Dan Komunikasi Visual. Juga mendapat terjemahan baru yer...

 JPH aka Jabatan Perlancongan Dan Hospitaliti pun tak terkecuali.

 JP iaitu Jabatan Perdagangan. Yang best kat terjemahan tu, ade lak yang tolong betulkan ejaan yang salah. Elok la tu. Sama2 idiot! *Heran. Dah masuk IPT pun masih tak tau mengeja?*

 Yang ni lak tak tau ape yang student tu nak buat. Mungkin resepi kot.

Ni yang paling hebat. F*cker tuuuuuuuu~~ Siap pakai pen lagiiikkk!!

Tahniah ler pada student2 yang sangat kreatif dan berinformasi lagi bertransformasi ni yer. Saya sangat vanggaaaaaaa!!! *carut*

*Dah satu kerja aku nak memadam lukisan2 nih*

Chow!!

3 comments:

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha tu kreatip namenye.. name pun student IPT kn haha.. pelik jgk diorg ni ek mcm dak skolah laa...aku jarang skali & stakat ni x pernh la tgk dak2 IPT conteng2 meja2 smpai mcm tu... dh besar kot! ...

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mohd Khairi (yang gi Kuantan weekend nih) : Ntah ler. Nape tah leh conteng2 meja sampai camtu.. Mase aku study dlu pun xde nak conteng2 meja.. Nampak kebudak2an sgt ler..

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hmpeh btul budak2 nie,,,nasib baikla JP xde lagi lab2 nie...huhu

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!