Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Sunday, January 15, 2012

Plain Awesome! - Thanks EqbalZack.com!

15 Januari 2012 - 8.48 am

Pada 14 Jan iaitu semalam, aku dengan Kaki Wayang telah ke Kuantan untuk berjimba bersuka ria berfoya2 berjalan-jalan sambil tengok wayang. Nama pun Kaki Wayang kan, so mustahil la tak tengok wayang. Untuk pengetahuan korang, kitorang gi Kuantan kali ni guna duit hasil menang contest oleh blog eqbalzack.com. Kaki Wayang menang Writing Contest (2), dan aku lak menang Writing Contest (3). So ada la RM200 untuk dibelanjakan.. Huhu.. Thanks Abg EqbalZack!!


Ok, aktiviti dimulakan dengan perjalanan ke Kuaantan. Haha! Tu pun cak citer ke? Ok, sampai je Kuantan, kitorang terus ke East Coast Mall sebab tu mall yang paling best kat Kuantan. Terus gi GSC dan beli tiket wayang. 

 Citer 1st, The Darkest Hour. Beli 3 tiket sebab ada penumpang. Huhu. Thanks mak (Emmi Adnan) sebab sudi join.

Citer 2nd, Mission Impossible : Ghost Protocol. Movie yang sangat best!! Agak excited masa scene kat Burj Khalifa tu sehingga terkeluar sedikit jeritan2 halus.. :P

Sebelum tengok wayang tu, kitorang ade makan KFC. Tapi masa tu snap pakai kamera Emmi, so kena tunggu dia bagi dulu baru leh masuk sinih. :P

Lepas makan KFC, kitorang terus masuk panggung. Habis je cerita yg 1st, Emmi pun tinggalkan kitorang sebab dia ada keje. So aku ngan Kaki Wayang pun menyambung aktiviti menghabiskan duit Abg Eq dengan pergi karaoke. Tapi sejam je. Walaupun sejam, banyak gak lagu yang kitorang nyanyi. Tapi suara aku tak sedap macam suara Kaki Wayang yer. Nak tengok kitorang nyanyi? Huhu.. Tengok video2 yang aku dah edit dan upload nih. Huhu.. Jangan gelak k, walaupun dalam video tu banyak gelak je..

Part 1

Part 2

Terpaksa buat dalam 2 part sebab lebih 10 minit. So takleh nak upload ke Youtube, terpaksa la pecahkan kepada 2 part. Sila la tengok sambil muntahijo yer biler dengar suara kitorg.. :P

Lepas habis je sesi berkaraoke, kitorang sambung tengok movie yang kedua lak. Sangat best yer citer MI : Ghost Protocol tuh. Menarik sangat! Ok, movie tu habis dalam kul 6, so kitorang terus gi makan kat Black Canyon. 

 Kaki Wayang yang hensem. Lapar katernyer..

Makanan2 yang kitorang order. Memang setiap kali gi BC, kitorg akan order tomyam udang tu. Sedap!!

Lepas makan, kitorang singgah jap kat Big Apple untuk tapau donut sebelum balik.


Beli 2 kotak, sorang satu.

Lepas tu, kitorang pun balik. Dah kul 8, balik laaaa.. Kang sampai Muadzam lewat pulak. Huhu. So bila dikira-kira perbelanjaan masa tu :

KFC : RM37.00
Tiket wayang : RM47.00
Karaoke : RM28.00
Black canyon : RM48.00
Big Apple : RM30.00

Jumlah :  RM190.00

So baki tu kira duit minyak kereta la.. Huhu.. So dah habis dah duit kitorang menang contest tuh. Thanks sekali lagi kat Abg Eq. Hehehe.. :)

Chow!!
.
Entry lain berkaitan Eqbalzack.com : 
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [6] Entry
Plain Cool! - I Won, Again!
Plain Cool - EqbalZack.com Nailed It!!
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [5] Entry
Plain Cool! - More From Eqbalzack.com!
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [5]
Plain Awesome! - Thanks EqbalZack.com!
Plain Cool - I Won!
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [3]
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [2] 2nd Entry
Plain Contest - eqbalzack.com Writing Contest [2]
Plain Contest - eqbalzack.com MONTHLY CONTEST!
Plain Giveaway - GIVEAWAY "anuar zain vs siti nurhaliza"
Plain Cute - Domo Arrives!
Plain Giveaway - GIVEAWAY... saya suka DOMO lah!
UCAPAN AIDILFITRI : DARI SAYA UNTUK EQBALZACK
Plain Awesome! - Gifts!!!
Plain Cool! - A Special Gift From EqbalZack.com
Plain Giveaway - EqbalZack's Fan Page LOGO!
.

10 comments:

eddy syrol said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hebat3x... (~_~)

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eddy syrol : erkkk!! ape yg hebat?

eMMe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nak Yazid, mak nk gk merasa makan kt BC tu pun kalo la boleh join kowang dari mula smpai habis............huhuhu...

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eMMe : tu la.. saper suruh balik cepat sgt..

eqbalzack said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makanan org kaya2 tu...
abg eq pun x mampu...hehe

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eqbalzack : errr.. kitorg makan ni pun sebulan sekali je la Abg Eq.. Huhu.. Nak makan selalu memang rabak ar.. huhu..

eMMe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mengenangkan mak ni bukan bujang cam kowang, harus segera kembali ke pangkuan suami, hahahahah~

eMMe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tergelak2 mak tgk/dgr sesi karok kowang...rindu sat! hohohoho..motepppphh~

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eMMe : Wah? Bujangkah Kaki Wayang? Saya pun kembali ke pangkuan suami gak malam tu.. Erk??!! Hehe.. Suker letew dgr kitorg ckp moteppp, gehtoooo, sesuahtooo, kejiii dll.. huhu..

eMMe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kowang kan baeQQQ~ suhkelew mak layan kowang, heeee~

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!