Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Friday, January 13, 2012

Plain Weird - Heartache = Heart Attack?

13 Januari 2012 - 9.21 am


Hampir semua orang pernah merasakan 'kesakitan' akibat putus cinta. Bagi yang tak pernah rasa tu, sian la kat korang sebab tak dapat rasa salah satu pengalaman paling 'best' dalam hidup. Huhu. Gurau je nox (motep 'nox'?).

Ok, bagi yang pernah rasa kesakitan tu, korang ingat tak yang kesakitan tu bukan hanya pada perasaan, tapi kita betul-betul rasa sakit di bahagian jantung? Tahukah korang yang 'sindrom hati terluka' ni sebenarnya adalah satu sindrom yang wujud dalam perubatan, dan bioleh menyebabkan penyakit jantung?

Kajian oleh American Heart Association menunjukkan bahawa mereka yang kehilangan cinta akibat kematian pasangan mempunyai risiko 21 kali lebih tinggi untuk mendapat serangan jantung berbanding hari biasa, manakala mereka yang putus cinta mempunyai risiko 12 kali lebih tinggi berbanding hari biasa. Penceraian dan 'curang' juga mempunyai kesan yang sama.

Ntah ape2 la translation aku nih.. Haha!!

Chow!
.
.

2 comments:

eqbalzack said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hoho..abg eq pernah rasa, tapi fail exam lagi teruk rasanya. hehe

Yazid Yahya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eqbalzack : haha!! so kalau fail exam tu leh sebabkan 100 kali risiko mendapat serangan jantung? huhu..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!