Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Thursday, June 23, 2011

Plain Cool! - Kursus Designing Blog

23 Jun 2011 - 10.26 am

Oleh kerana sorang lecturer kat jabatan aku tu gi kursus induksi, jadi aku pun dengan tanpa segan silunya menggantikan dia untuk masuk kursus Designing Blog kat Makmal JTMK 3. Sebenarnya aku join sebab nak makan free je.. Ahaksss!!

Aku masuk agak lambat iaitu lewat sejam, tapi seb baik sebab mase aku masuk tu, diorang baru nak buat post entry. So aku pun dengan konfidennya mencocok brodben aku (sbb internet opis sgt laju) dan mula la mengepost entry untuk kursus ni.. :)

Tapi xleh masuk pic la pulak.. Takpe la, tu buat kemudian2.. Masuk pic ni je dlu..
Ramai gak yg join kursus ni spt Azri, Akim, Nazrol, Abg J, Fitri, Pawi, Ita, dan ramai lagi lah!! Ok, dah dapat pic, leh la haplod.. Tapi 3 pic je.. Kekekeke..

Tekun semua buat blog. Ade blog jual kuih, ade blog fotografi dan mcm2 lagi la.

Khusyuknye Nazrol n Abg J!! Hevattt!!

Henchek Taufiq, Nazrol dan Akim yang over.. Azri buat ape kat PC aku tu? Nak hack la tuh!

Cukup update dulu sbb jap lagi nak sambung kursus blog belah petang lak. Ade pertandingan blog sape paling best, tp cikgu ckp org yg dah ade blog xleh join.. So aku ngan Azri tak dpt la nak join. Sedehhhhh~~ Huhu..

***********************************
Dah abis dah kursus.. Takde pun pertandingan tu.. Propa je.. Haha!! Anyway, aku takde buat ape2 pun kat kursus tu melainkan mengajar peserta2 lain. Dari apa yang aku nampak, diorang agak kreatif tapi sebab pengetahuan untuk add2 pic dan design2 template agak terhad, so tu membataskan kreativiti diorang. Sebab tu semua sangat rajin bertanya. Bagus!

Ok lah! Tu je. Eh jap! Satu lagi, mase sesi petang tadi baru aku tau yang lecturer yang aku gantikan tu takde pun nama dia dalam list. So kira aku ni penumpang haram je. Alamak! Takpe ke? Camne ngan makanan yg aku dah makan tengahari tadi? Halal ke tak? Aku mati2 ingat aku gantikan lecturer tu sebab masa bagi senarai dulu, nama dia ada. Hilang gak mood aku tadi, rase macam nak blah je. Tapi bila aku fikir nak tolong peserta2 lain, aku stay gak. Takpe la, aku tak dapat sijil pun takpe. Cuma aku harap yang aku tolong2 ajar peserta2 lain tadi kira bayaran aku untuk makan tengahari tadi. Kalau la diorang bagitau sebelum makan, kompem aku tak makan.

 Sketch yang aku lukis dalam masa 2 minit je. Feeling2 sedih sebab jadi penumpang haram dalam kursus Designing Blog.

Ok, tu je kot utk kali ni. Semoga apa yang aku kongsi ngan segelintir peserta tadi dapat diorang gunakan untuk berblog, sebab aku tengok ramai yang sangat excited untuk buat blog masing2. Siap ada yang masukkan resipi penuh dalam post entry diorang. Gegeh!!

Chow!!

17 comments:

hakim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

today study design blog with yazid..so u can ask him whatever about it

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha!! sila follow yer..

nius said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

I folow...Boboy semput!!! g2..hihihihih

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe.. I follow u yer.. nanti u follow I..

nius said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

asyik follow-folow lapo plak ase..hihihi mcm sinar FM pla..main follow hihihihi

hakim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

i follow

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe.. follow laaaaa...

nius said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yazid..ptg ni x jadi follow la....mandi kolam renang i nak pg fishing hihihihhih

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alaaaaa... jom la gi pool.... pleaseeeeee...

eMMe said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mak tgk anak ni talented la....serba buley, untuk anak ni, sape yg dpt, dia bertuah, hahahaha.....

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu la mak kan.. anak mak ni tgu pinangan masuk je..

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah
hebat la ajar diorang
eh,pandai lukis ekk?
lukis muka saya
:-)

Review Filem Rasuk

har said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Jangan lar cumtu yazid. Saya rasa serba salah pulak.
Macum mana pun JPA memeh ada 1 seating kat kursus ni. So takdenya istilah haram tau! Lagi2 kalau betul2 takde patut pun dikecek awal2. Nanti kalau tak dapat sijil britau saya, saya cuba kautimkan.

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hans : Aku ajar yg basic2 je sbb aku tgk cikgu yg ajar tu x sempat nak attend semua peserta. semua rancak bertanya. yg mana aku tau tu aku tlg ler.. xde la pandai sangat.. sket2 leh la, utk hilangkan boring..

Pui : Haha!! Not your fault la Pui.. I tot pun sepatutnya ade seating utk JPA.. Anyway, tadi dah isi attendance, so rasanya dapat kot sijil.. No worries k..

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yazid,,tau tak sbnarnyer ita dgn kak liz pun pnumpang haram tau...hahaha...JP spatutnyer takde peserta sbb KJ kitorg yg masukkan nama utk msuk kursus tu tak dapat masuk sebab ader seminar penyelidikan ek (ntahla btul k tak) tp kak ain dh ckp,,mknn yg disediakan tu,mkn je,,sbb takut tak habis,,lgpun ader gak peserta kursus yg puasa,,so anggapla kiter mkn bhgn dia k=)

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ita : ye ke? ok la camtu.. huhu..

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yes3...=)

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!