Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Sunday, July 10, 2011

Plain Cool! - Angry Birds Jump To The Big Screen

10 Julai 2011 - 9.43 pm

Korang tau tak game yang tengah hot sekarang ni, iaitu game Angry Birds? Tak tau? Sila2 la ambik tau yer sebab game ni memang best dan sangat2 addictive. Aku cuma ada game ni kat laptop sebab aku takde iPhone, Nokia N900 mahupun HTC HD7 utk main game ni kat phone.

Ni layout game Angry Birds dalam laptop aku.. Memang aku saje je tambah nama aku kat situ, so mase aku main game, ade la sket feel2 I owns the game. :P

Okay, baru2 ni aku ada terbaca yang game Angry Birds ni mungkin (mungkin je) akan dijadikan sebuah movie. Whooaaaaa!!! Sangat menarik!!

Sejak game ni dilancarkan pada 2009, game ni telah didownload sebanyak 250 juta kali dari internet. Rovio, iaitu pengeluar Angry Birds merancang untuk bekerjasama dengan satu syarikat animasi 3D iaitu Maisel untuk membuat movie untuk game ni. Katernyer :
"People are interacting with these characters six inches from them each time they play, and that creates an emotional connection," Maisel told Variety. "This is not an American thing. It's not even a Finnish thing. It's a global thing that's something I've never seen before. It will be exciting to expand (this intellectual property) within Hollywood."
Rovio tak buang masa dan telah membeli sebuah studio animasi bernama Kombo. Kombo juga telah memulakan satu projek animasi yang akan menjurus kepada movie Angry Birds.

Aku memang betol-betol hangat excited dengan berita ni. Harap2 movie tu sesuatu yang boleh membawa Angry Birds ke satu tempat yang lebih cemerlang. Gehtoooo!!

Chow!!

4 comments:

eddy syrol said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku dgr game ni kat hot.fm aritu...

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@eddy syrol
ko dgr? x pnh main ke?

Kaki Wayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Motep dengar je..main jelaaaaa...hahahaha..ada pla menghanjeng N900 dan HTC HD7 aku..kejilaaaa...ako pown addicted dah ngan game tu...hampir nak hempas henpon dan laptop dah...sume sbb angry kat bird tu..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kaki Wayang
haha!! yer la.. org yang kaya dan ada henfon N900 ngan HTC HD7 je yg mampu main game tu kat henfon.. main kat pc lagi best la.. huhu.. tapi xleh bawak ke mana2.. sedeh..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!