Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Thursday, July 21, 2011

Plain Weird - Another Mystery Of Life?

21 Julai 2011 - 1.07 pm

Mase aku tengah makan2 ngan kawan aku semalam kat Seremban, kitorang gi kat satu tempat ni. Ala2 mamak bistro. Nama dan area kedai tu takleh bagitau, sebab nanti korang carik lak. Huhu. Ok, sambung cerita. Masuk je kat kedai tu, aku ngan kawan aku round2 la untuk tengok makanan yang ada. Last2 kitorang decide untuk makan roti canai je. 

Kawan aku tu pun order la roti telur, dan aku lak order roti kosong. Tapi yang pelik, mase aku order tu, mamak tu cakap kat situ takde jual roti kosong. Roti telur je ada. Lupa nak bagitau, kawan aku tu chinese, so kalau keluar ngan dia memang kitorang akan speaking london je. Dialognya lebih kurang camni :

Mamak : Makan apa?
Kawan aku : Bagi roti telur satu.
Aku : Saya bagi roti kosong dua.
Mamak : Sori bang, roti kosong takde. Roti telur je ada.
Aku : Camtu bagi roti telur je la satu.

Pastu aku lak cakap ngan kawan aku.

Aku : Why don't they have roti kosong when they can make roti telur?
Kawan aku : I dunno. It's another mystery of life, I guess.
Aku : Whaaaa.......

Pastu kitorang bantai gelak. Tak tau la sama ada mamak tu paham ke tak apa yang kitorang cakap. Haha!! Lepas tunggu dalam 10 minit, sampai la roti telur tu. Kitorang pun makan (motif tak makan?) sambil borak2 dan gelak2 pasal dia mase duduk kat Australia.

Roti telur itu.

Lepas habis makan, kitorang pun gi la kat kaunter untuk bayar. Then aku terperasan kat kaunter tu ada tulis, "Kindly pay before you eat". Aku pun cakap ngan kawan aku.

Aku : Hey, we need to pay first before eat lah!
Kawan aku : Read the sign again. It says "Kindly". We are unkind people, so we pay after we eat.

Lepas tu kitorang bantai gelak lagi. Haha!! Kalau aku jadi mamak tu, mesti aku sentap. Huhuhu..

Ok, tu je.

Chow!!

2 comments:

Kaki Wayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Lawak-lawak..tapi betol juga tu yazid memang unkind gehtooo...alaaa selalu bayar pas makan pown

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kaki Wayang : Heyyy!! aku seorang yang kind la!! cuma laser sket je..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!