Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Saturday, July 2, 2011

Plain Weird - A Crow Never Forgets


2 Julai 2011 - 10.27 pm

Ade tak antara korang yang takutkan burung gagak? Nape? Sebab nampak menakutkan ek.. Well, sorry to say la yer, tapi memang patut korang takutkan burung gagak. Haha! Nape? Sebab, BURUNG GAGAK MAMPU MENGINGATI WAJAH ORANG YANG DIRASAKAN BOLEH MENGUNDANG BAHAYA! Yang lagi best, kalau ada sekor burung gagak yang ada pengalaman buruk ngan seorang manusia, burung gagak tu akan mengingati wajah manusia tu, dan seterusnya mempengaruhi kawan2nya untuk membenci manusia tu.

Dan memandangkan sikap membenci manusia melalui wajah ni boleh ditransfer ke burung gagak yang lain secara indirectly, jadi tak mustahil seluruh koloni burung gagak di satu2 tempat akan bermusuh ngan manusia2 yang pernah mengganggu segelintir gagak di kawasan tu.

Kajian mendapati yang burung gagak mempunyai memori yang luar biasa. Kajian juga mendapati yang mereka yang pernah 'bermusuh' dengan burung gagak, akan mengalami pengalaman2 buruk ngan buruk gagak selama bertahun2. Hahaha!! Jadi kalau nak hidup aman tanpa diganggu gagak2 hitam, jangan la cari pasal ngan mereka yer..

Chow!!

3 comments:

Syuxer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perghhh menakutkan burung gagak neh...dahla x hensem huhu..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Syuxer
haha!! jangan main2 ngan gagak yer.. walaupun tak hensem, tapi memori power..

♥ p a a n i ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh!! bagusnyeee ingtn diee!!

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!