Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Sunday, July 3, 2011

Big Plain Screen - OMG!! Second Silent Hill Movie??!!

2 Julai 2011 - 11.39 pm

Silent Hill. Satu nama yang betul2 memberikan impak kat aku sebagai seorang ex-gamer tegar. Dan masa movie 1st Silent Hill keluar dulu, aku sangat minat sampai aku dah ulang2 tengok movie tu rasenye dah lebih 10 kali. Dan yang lagi best, Konami dah memulakan penggambaran movie Silent Hill yang kedua sejak Mac lalu dan movie ni dijangka akan ditayangkan pada hujung tahun ni atau awal tahun depan! Yayyyy!!

Mempersembahkan, Silent Hill 2 : Revelation 3D.

(Fan made je title ni. Poster sebenar mesti lagi gempak nanti.)

Movie kali ni mengambil plot dari game Silent Hill yang ke-3. Watak Heather Mason (watak Silent Hill 3) dan bapanya Harry Mason (watak Silent Hill 1 & 8) telah cuba melarikan diri dari kengerian Silent Hill selama bertahun-tahun. Tapi pada hari jadi Heather yang ke-18, dia terpaksa menghadapi suasana ngeri pekan Silent Hill sekali lagi bila ayah dia tetibe menghilangkan diri.

Aku rasa plot2 dalam movie ni akan lebih kurang sama ngan plot game Silent Hill 3. Jadi ni membuatkan peminat fanatik Silent Hill akan lebih menantikan movie ni, dan bagi penonton yang tak kenal Silent Hill, akan dapat merasai kengerian Silent Hill. Ni antara pic2 yang ada kat internet.

 Pyramid Head yang mengganggu ketenteraman pemain game Silent Hill, bakal muncul lagi dalam filem Silent Hill 2 : Revelation 3D nih.

 Heather bertemu ngan Rose, watak movie Silent Hill 1.

 Heather ngan Vincent kot, salah satu watak dalam game Silent Hill 3.

Ni Heather Mason dalam game. Agak serupa ngan watak dalam movie. :)

Terus-terang aku cakap, aku mmg tak sabar nak menengok menonton movie nih! I love Silent Hill!!

Chow!!

2 comments:

Muhd Aizie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aku tak pernah tgk movie ni. Tpai aku pernah layan gamenya. best dan seram jugakkk kan>

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Muhd Aizie
aku mmg peminat setia game2 Silent Hill dari PSone ke PS2.. Movie dia pun aku layan sebab sama ngan game.. seram tapi best!!

Plain Gamer - When An Ex-Gamer Writes, He Goes Silent Hill : Downpour

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!