Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Tuesday, July 26, 2011

Plain Weird - Similarity Between Movies

26 Julai 2011 - 6.52 pm

Malam tadi aku telah menonton movie yang agak best dan kelakar, iaitu Megamind. Dulu aku pernah gak tengok movie ni, tapi tak fokus sangat. So malam tadi aku tengok dengan penuh konsentrasi, dan bila movie tu habis, aku sedar yang movie tu ade iras2 movie Despicable Me dari segi plotnya. Dan ini membuatkan aku teringat yang memang ada banyak movie2 yang keluar dari US, yang mana movie2 tu mempunyai plot yang hampir sama, dan yang lebih weird, dikeluarkan dalam tahun yang sama. Antara movie2 tu ialah :

1. Movie pasal gunung berapi



2. Filem pasal semut yang berjaya mengubah nasibnya



3. Filem pasal pergi Marikh



4. Filem animasi pasal orang jahat yang jadi baik



5. Filem pasal bumi yang diancam asteroid/meteor



6. Filem pasal anak perempuan presiden Amerika



7. Filem pasal askar yang penuh kegigihan dan harga diri (katernyer)



Setiap pasangan filem2 yg serupa ni ditayangkan dalam tahun yang sama. Hebat tak?

Chow!!

3 comments:

Cerah Jeff said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aiseh...lu maksudkan dari segi tema ke..gua ingat jalan cerita..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cerah Jeff kalau dah tema sama, mesti jalan cerita pun hampir2 sama.. Cth, Despicable Me ngan Megamind, dua2 cerita pasal orang jahat yang mencuba sedaya upaya nak jadi jahat,tapi rupa2nya diorang memang takde bakat untuk jadi jahat.. Last2 bila keadaan memerlukan, diorang pun jadi superhero..

Ulasan dan Kesilapan Filem ADNAN SEMPIT 2 (klik) said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

x kisah asalkan pelakonnya lain... tetap leh jana duit..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!