Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Sunday, July 17, 2011

Plain Me - During Free Hours...

17 Julai 2011 - 9.52 pm

Dah agak lama aku tak update blog ni, dan sebabnya ialah aku balik kampung. So aku nak letak pic2 yang aku snap time2 boring. Nak baca, baca, taknak baca sudah~~ (Haha!! Perasan artis sangat!!)

Sebenarnya ni pic2 yang aku snap secara kandid. Saje je sebab sangat boring kat kampung tu. Seb baik ade adik dan anak buah yg cute2, leh jugak hilang boring tgk gelagat diorang. :)

 Antara benda yang aku suka bila balik kampung ialah, masakan mak aku!! Mak aku memang pandai masak (bukan aku je yang cakap ni, tapi ramai orang), so kalau kat kampung memang diet aku jahanam. Sambal tu mmg killer!!!

 Sekarang kan musim durian, so mak aku ade gak buat bubur kacang + durian!! Memang marvellous!!

 Kucing aku yang tak reti duk diam.

 Ni merupakan haiwan belaan terbaru dalam koleksi family aku. Aku dah lupa nama menatang ni.. Tadi mak aku ade bagitau. :P

 Pic menatang tu dari sudut lain. Spesis ayam rasenye.

 Ayam daging kitorang.

 Itik2 yang memekak je keje diorang.

 Durian yang mak aku bekalkan sebelum aku balik Muadzam. Aku mmg tak gila durian sangat pun, tapi kalau ade tu, aku layan je.

 Dragon Ball, ade 7 bijik semuanya. Haha!! Durian yang aku bawak lak, ade 6 bijik semuanya. Tapi aku dah belasah 2 bijik. Tinggal 4 bijik untuk housemate2.

Aku kupas 2 bijik, dan masuk mangkuk. Giler panas perut aku bila dah habiskan semua.

Okay, tu la yang berlaku mase aku balik kampung. Kebanyakkan masa aku tido je. Bila aku tak tido, aku makan. Pastu tido balik. Bangun je, makan lagi. Seb baik 2 hari je. Kalau sebulan aku duk kampung, nescaya berat aku yang ala2 cute 57kg ni bertukar ke ala2 Shrek, 80kg. :P

Chow!!

4 comments:

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu brung puyuh kot..hehe

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mohd Khairi Khadzir
ntah.. yer kot.. haha!!

Ibrahim Ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kampong delicacies are simple... but scrumptious!!

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Haha!! especially the ones that our moms cook..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!