Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Wednesday, June 15, 2011

Plain Harsh - Maxis Finally (Promises To) Repair.

15 Jun 2011 - 2.27 pm

Pada Ahad lepas (12 Jun), aku telah menghantar satu lagi surat komplen kepada Maxis Malaysia berhubung line diorang yang selalu 'no service' kat area Muadzam nih. Sebelum ni aku ada hantar gak surat komplen, tapi oleh sebab tindakbalas yang aku terima mengecewakan, aku hantar lagi.

Aku komplen bukan sebab apa, tapi sebab aku tensen sangat bila malam menjelma (especially on weekends), line Maxis akan jadi teruk. Kadang2 hilang 3G, dan selalunya hilang terus. Langsung takde line. Tak kira la line phone atau broadband. Aku ada line phone ngan broadband Maxis, so tiap kali line broadband tu hilang, aku akan check line phone aku. Memang same gak. Ke laut.


Masa report pertama tu, aku rasa aku dah nyatakan yang broadband ngan phone line aku problem sebab line asyik hilang. 2 hari lepas aku buat report tu, aku ada terima call dari Maxis, dan apa yang buat aku agak marah, pompuan tu leh lak salahkan aku punya broadband setting. Oleh sebab aku tau yang broadband setting aku takde masalah, so aku malas nak layan pompuan tu dan aku ckp yang aku busy mase tu, padahal aku tak la busy sangat pun.

Then last weekend, line kembali teruk. sampai setengah jam takde line, so aku bagi lagi satu report kat maxis. Report tu berbunyi macam ni :

"Hi..

I've reported a week ago about the Maxis reception here is being so bad for mobile phone line and broadband, and I got a call from one of your service center, saying that my bad reception was caused by my broadband settings in my Maxis modem. I felt treated like a stupid person, and I just said that I was busy at work and can't do the so-called settings..

I thought I mentioned it clearly in my previous mail that the poor/bad reception was not experienced only by me, but all of Maxis users (phone line and broadband) here in Muadzam Shah. It's just that they're too kind to report about the poor reception and just accept what is provided to them.

I also wasted hours of my time and 600++mb of data when I was downloading a file, and the line just went down, and I needed to start the downloading all over again. And believe me, it was not just me. I called my other friends who uses Maxis at that time using our Celcom numbers, and they said the line on their phones and broadbands was off too.. So I'm guessing it's not really my broadband settings problem that we are dealing with here.

Please don't make me look stupid and call me to again correct my broadband settings on my modem, because it's working fine. You just need to look at your transmitter or whatever the technical things are to repair this problem.

I'm not trying to be a bad customer, but I just want to have the service that was promised to me when I signed up with you guys.

Thanks."


ps : tolong ignore grammar yang berterabur yer.. aku tak pandai English.. huhu..

Semalam, aku terima lagi satu call dari Maxis. Kali ni lelaki lak yang call. Lelaki tu mengaku yang line Maxis kat Muadzam ni mmg ada masalah, dan diorang janji akan betulkan dalam masa 2 hari. So kalau lepas ni ada masalah lagi, aku leh call diorang untuk report pasal tu. Akhirnya, diorang tak anggap aku mcm orang bodoh, dan mengaku diorang yang silap.

Setakat ni line dah takde masalah, so aku puas hati la ngan feed back dari Maxis pasal permasalahan ni.

Chow!!

6 comments:

tia @ Ini Kisah Tia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huh ! pengalaman Tia dengan maxis pun ada .. masa Tia study dulu ingat nak cuba beli broadband maxis . masa promosi dulu , mak aih kemain excited deme . kata line laju lah apae lah ..

dorang kata , takpa . boleh cuba seminggu . kalau tak elok juga , boleh pulangkan balik modem tu dan duit akan dapat balik .

guess what! line maxis sangat10x teruk oke!! huh .. so , Tia nak pulangkan balik . masalahnya , dalam minggu tu Tia tak boleh keluar sebab ada kelas .

peluang terakhir adalah pada hari jumaat tu . so , nak tak nak Tia terpaksa pergi jugak . masa tu dah jam 2 . Tia tak pedulik , Tia nak pulangkan jugak dan ganti celcom . celcom lagi oke !

masa nak pulangkan tu , mak oi kemain banyak alasan tak nak terima modem tu balik . sistem down konon . dorang kata , tak sempat dah sebab kalau buat esok dah lebih seminggu .

dengan rasa marah Tia kata "tak apalah , awak simpan modem ni dan simpan duit saya tu . line teruk gila , macamana saya nak guna . baik saya pulangkan je ."

pengurus dia nampak Tia macam marah2 terus datang tempat Tia dan tanya apa masalh . Tia bagitaulah masalahnya . terus dia kata takpalah , kami akan usahakan ye cik . isi borang tu borang ni sebulan akan datang kami akan pulangkan duit .

PENIPU !! sampai sekarang habuk pun tak ada . menyampahhh ..

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huh! .Maxis broadband?! mmmmm...dulu Hanie penah gak pakai. 3 bulan je kot. service memang hampeh!. kejap ok lame tak ok. tension habis tukar P1 terus.. la ni..P1 plak pi blog free file download websites. hampa dan kecewa je.

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tia : kalau diorg dh dpt duit kita, mmg susah nak pulangkan balik. cara bisnes yg sangat keji..

hanie : yg block tu bkn p1 je hanie, tapi semua dh xleh.. kan malaysia dah block web2 tu skrg.. try tgk ni.. http://theplainyard.blogspot.com/2011/06/plain-sad-malaysia-blocks-10.html

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

In short, they become obsessed by the grass is always greener syndrome where
everyone else's relationship and their own past lovers are elevated to the status of perfection. 'The tears of mankind have not washed away man's desire to kill. I thought it would be cool to make people laugh as I inquire into the things that fascinate me, like the trap of being human and, at the same time, divine. It scored a decent 3208 marks in the PCMark04 benchmark. An analysis this change will give us insight into the supposed benefits they entail. But there is a magic formula. A low quality product may lose its shine in a few days or may simply get tarnished due to overuse or after coming in contact with water. In fact the publicly owned Ecopetrol has seen an immense FDI surge in the past few years and in spite of being overvalued to some, the stock still is a good bet due to the growth potential it has. Vision for Space Exploration Cover by NASA used under Public Domain. I died numerous times because of the stupid reload system.

Feel free to visit my website ... simply click the next web page

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Consiԁer running a contest оr оffering a free product tіp sheet that
aсcompanieѕ the intervіew. (Ϲheck out the article: What's Really Out There in the Night Sky to see how some celestial objects appear at different EM frequencies. Even if you have a good two way radio, it isn't bаԁ to hаνe
some κind of гeсеіve only radіo tо get informаtion on.



Also viѕit my homeρage :: source

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

These five free basketball game apps for the i - Phone will surely help you get your game on.
Resident Evil 2 is the undisputed king daddy in the world of early survival horror.
Even when things seem hopeless, Kiko's narration provides some great comedy relief.

Feel free to visit my web-site - radio sender

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!