Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Tuesday, June 14, 2011

Plain Drama - Nora Elena Ep 22


14 Jun 2011 - 8.06 pm

Ok, nak sambung rutin harian iaitu review Nora Elena.

Elena mintak maaf kat Amir sbb dia tuduh Amir yang rogol dia. Tapi Elena tak bagitau Amir siapa yg rogol dia sebenarnya.

Kat rumah Seth, Yvonne masih berdegil nak terus urut Seth, tapi Seth tak bagi. Seth pun suruh dia balik.

Lepas tu Amir hantar Elena balik rumah Adilla. Mase tu tetiba Elena dapat call dari Nilawati, psl apa tah, tapi mcm urgent je. So Elena masuk balik kereta Amir dan diorg pun g rumah Nilawati. Tapi diorang tak sedar yang Seth ikut diorang. Tiba2 kereta Amir lak rosak, dan mase Amir tgh nak ambik torch light dan kelihatam mcm sesuatu sangat posisi diorg, Seth serang diorang. Oleh sbb Amir ni polis, jadi dia dapat counter balik serangan Seth dan diorg jelaskan la kat Seth ttg kereta Amir yg rosak tu. So bila Seth dah reda, diorg pun g rumah Nilawati sama2..



Sampai kat rumah Nilawati, diorg bunyikan loceng byk kali sampai la Khairul dtg bukak gate. Khairul marah diorg dan dia hampir nak cederakan Elena, tapi Seth lindungi Elena. Khairul tak tau yg Amir tu polis, so Khairul pun kena tangkap atas tuduhan mendera isteri dia.

Lepas Khairul kena bwk g balai, diorg gi hantar Nilawati ke hospital. Mase kat hospital, Seth mintak maaf kat Amir sbb hampir2 cederakan Amir tadi. Seth pun tunjukkan gambar2 Elena ngan Amir utk dapatkan penjelasan Amir. Rupa2nya gambar2 yg diambil oleh Yvonne tu adalah mase Elena nak pitam, dan Amir tolong dia bwk gi klinik.

Lepas tu mase kat balai polis utk bg keterangan vagaih, Elena ngan Seth ada borak2 kat luar. Seth pujuk Elena balik, tap Elena ckp dia lebih suka duduk ngan kawan dia kat rumah kecik dari duduk ngan lelaki yang berhati binatang. Jahat lah Elena nih.. Tasuke!! Lepas tu, tetibe tgk Khairul dibebaskan. Sangat pelik kan! Mustahil dia tak disabitkan kesalahan mendera, tak pun cuba mencederakan polis sbb dia nak tumbuk Amir tadi. Tp nk wat camne kan. Dah skrip camtu. Ikut je la..

Esoknya kat opis, Seth marah Yvonne sbb dia bg pic tu kat Seth. Then Yvonne ckp yg Elena tak sayang Seth sbb Yvonne tau yg Seth ngan Elena dah tak duduk serumah lagi. Bila Seth tanya macam mana Yvonne leh tau, dia jawab yang dia dah ada boyfren baru, dan rumah boyfren dia tu dekat ngan rumah Adilla. Jadi dia nampak Elena kat rumah Adilla.

kat rumah Adilla, Elena tgh lap2 luka Nilawati, dan tetiba Nilawati tanya kat Elena, Seth tak marah ke dia temankan Nilawati kat rumah Adilla lama2? Elena tak jawab pun, tapi dia gi dapur utk muntah. Now Nilawati pun dah tau yg Elena dah mengandung. Then Elena dapat call dari mak dia. Rupanya parent dia tgh on da way ke rumah Seth dari kampung sbb Seth bgtau parent Elena yang Elena dah mengandung. So Elena pun takde pilihan lain melainkan utk balik ke rumah Seth.

Kat opis, Yvonne bgtau kat Malik yg Elena mengandungkan anak orang lain sbb Elena tak duk serumah ngan Seth skrg. Keji la! Elena baru keluar rumah 2 hari. Baby tu jadi masa diorg kat Cameron dulu lahhh!! Hehe..

Nasib baik la masa parent Elena sampai kat rumah Seth, Elena dah ada kat rumah. So diorg tak tau la yg Elena ng Seth tgh gaduh dan tak duk serumah. Parent Elena excited sgt2 sbb ni cucu 1st diorg. Seth pun balik rumah awal sbb dia excited sbb Elena ada kat rumah.

Malam tu, Khairul datang rumah Adilla utk bawak Nilawati balik. Tapi masa tu Amir pun dtg sbb Adilla call dia. Bila nampak Amir, Khairul pun balik.

Malam tu jugak Seth ada dinner appointment ngan klien, so Seth trpakse keluar utk jumpa klien ngan Yvonne. Yvonne call Elena mase tu dan dia buat2 mcm tak sengaja terdail no Elena, dan dia buat suara seolah2 dia tgh 'ehem'2 ngan Seth. Elena pun percaya, dan dia pun g ngendap Seth. Mase tu Yvonne dh mabuk, so Seth papah Yvonne masuk kereta, dan Elena nampak seolah2 diorg tgh buat 'sesuatu'.

Esok paginya lak, Seth hantar Elena gi opis, tapi masa Elena keluar dari kereta, dia nampak mcm pelik je. Seth tanya nape, dan Elena jawab dia nak muntah tgk perangai jijik Seth. Seth tak faham, so Elena ckp ada sesuatu dalam kereta tu yg buat dia jijik. Bila Seth gi tengok apa benda tu, citer pun bersambung... Huhu..

Orait, habis dah episod 22.

Chow!!

Review2 Nora Elena oleh Yazidy :


Plain Drama - Nora Elena Ep 24 (Final Episode)

4 comments:

tia @ Ini Kisah Tia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huish . peminat nora elena ke sampai siap review ni :)

Nak Tahu Siapa Promosi Blog Korang??
Salahkah Aku Bertudung?

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha!! tu la pasal.. biasa mmg liat sgt nk tgk drama melayu.. tapi kali ni leh terfollow lak..

zieta said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni sebab hero2 nya yg hensem kah=P

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ita : err, tak kot.. sbb azri pun suka gak tgk tau.. huhu..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!