Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Wednesday, June 8, 2011

Plain Drama - Nora Elena Ep 19


8 Jun 2011 - 8.19 pm

Sekali lagi, sinopsis Nora Elena.. Kali ni, episod 19.. (Sori sbb aku takde blog entry lain.. Baru2 ni aku sangat sibuk kat opis, sampai takde masa utk berblog langsung! Sedeyhhh!)

Kan betollll Malik yg ngendap diorg semalammm!! Haha!! Dan kali ni aku x paham lak signifikan Malik ngendap diorg.. Lantak la!! Seth jemput Yvonne kat rumah dia utk g keje ke utk lunch ke hapa, pastu Seth ckp psl SMS ugutan tu kat Yvonne.. Yvonne dh start risau.. Mcm obvious sgt la pulak dia yg buat, so mgkn nt utk di'cliche'kan citer ni, org yg hantar SMS tu mgkn bukan Yvonne.

Elena lak g jmpe Amir mase lunch utk dapatkn kepastian psl SMS tu, so dia suruh Pak Ali tipu Seth, ckp dia dah balik opis. Tapi bila Seth dpt tau, habis Pak Ali ngan Elena kena marah.. Mase scene marah tu, ade lg sorang yg ngendap diorg dr belakang tiang lagi.. Haha!! Mula2 nampak sket2 je, tp kat penghujung scene tu, org yg ngendap tu kelihatan sepenuhnya.. Org tu ialah.........Eid!!



Masa kat rumah, Seth mengaku yg dia sengaja rahsiakan psl SMS ugutan tu sbb xnk buat Elena takut, dan Seth bgtau gak yg dia syak Eid yang hantar SMS-SMS tu.. Elena pun ckp gak yg dia takut ngan ugutan tu.. Tp Elena ckp dia ttp akan setia ngan Seth wlupun diorg diugut.. Then ade la dialog yg cheesy2 sgt.. Bersama selamanya la, sehidup semati la, dll.. Hehe..

Malik terkejut bila tgk yg Eid ade kat rumah mase dia balik rumah. Eid ckp dia sekejap je kat Malaysia sbb mak dia sakit, dan dia nak balik Qatar esoknya. Ye ke? Ntah. Haha!! Eid bgtau gak kat Malik yg dia nampak Elena ngan Seth bergaduh.. So dia tak percaya bila Malik ckp yg Elena dah bahagia ngan Seth.. Tapi Eid ckp dia just risaukan Elena, dia takut Elena tak bahagia. Siap ckp yg kalau Elena tak bahagia, itu salah dia (Eid) sbb dia buat salah ng Elena dulu sampai dia terpaksa kawen ngan Seth.. Baik lak Eid nih.. Tp mmg dr dulu dia baik pun, cuma agak pemarah dan tak sabar.. Tetibe puji Eid lak.. Tetttt!!

Berbalik ke scene kat rumah Seth ngan Elena, Elena mimpi lagi pasal peristiwa dia kena rogol mase sekolah dulu.. Tetiba Elena terfikir utk bgtau Seth psl peristiwa tu.. Tapi bila dia teringat masa dia bgtau Eid psl benda tu dan Eid tak boleh terima berita tu, terus dia tak jadi nak bgtau Seth.. Seth lak tgh duduk kat meja kat bilik dia, ditunjuk spt memegang sesuatu.. Rantai kot (sori la, TV aku x clear, so tak berapa nampak)..

Then ade scene2 pendek tanpa dialog psl Seth bermanja2 ng Elena, psl Yvonne yg tgh jmpe doktor psl stress ke hape tah, psl Amir yg masih tak dpt lupa Elena, psl Adilla (kwn Elena) yg kecewa bila dgr Amir ckp dia suka Elena dan psl Eid on the way ke KL Sentral dan terfikir psl gurau2an Malik..

Esoknya, Seth dan Elena ucapkan terima kasih kat Amir psl tlg siasat kes SMS tu.. Amir pun ucap tahniah pd Elena sbb dia dah dpt terima Seth.. Yvonne lak kat opis mcm org sakit je sbb mkn vitamin vagaih! Tengah Yvonne, Malik n sorg lg opismate diorg dok bergosip psl bos diorg iaitu Seth, Seth tetibe masuk opis.. Tergezut diorg.. Haha!!

Mase Elena keluar ngan Adilla lak, tetiba Adilla meroyan marah2 psl semua lelaki suka kat Elena sbb dia cantik, even Amir yg Adilla suka tu pun suka kat Elena.. Moteppp??!!

Seth cadangkan kat Elena yg dia nk buat makan2 sket utk klien2 dan staf2 dia utk memperkenalkan isteri dia kat diorg semua sbb ramai klien Seth yg tak percaya dia dh kawin.. Then tetiba je dh sampai kat hari makan2 tu.. Cepatnye!! Mase staf2 Seth sampai, tetibe Eid ade sekali!! Elena terus terpaku tgk Eid, tapi rupa2nya khayalan Elena je.. Mcm pelik je lak aku tgk.. Tak logik lahhh tetibe leh bayangkan Eid ade sekali.. Yvonne ade bawak gift basket utk Elena, dan bila Elena dh bwk masuk basket tu dan bukak, tetibe muka dia bertukar jadi cemas.. Bersambung lagiiiii.. Saspen je.. Huhu..

Ok, tu je..

3 comments:

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

senang cakap ku benci watak Yvonne
hahahaha
thumbs up untuk pelakon watak tu


Review Filem KL Gangster

dAiEnG said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cube teka apa dalan basket tuh..pergghhh curious jew kan nk tahu huhuhuhuuhu...

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hans : Haha!! Wan Sharmilla tu mmg pandai kalau watak2 camtu sbb dia mmg sesuai gedik..

Daieng : Haha!! takpe, ptg ni sambung lg review..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!