Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Sunday, June 26, 2011

Plain Frustrating - I Hate Being Stood Up!

25 Jun 2011 - 11.56 pm

 Yazidy yang geram!!

Aku ni jenis yang agak punctual, tapi setelah hampir 30 tahun aku hidup kat Malaysia nih, aku dah dapat adapt dengan sikap rakyat Malaysia yang suka melambat-lambatkan masa. Dan yang paling kritikal, ialah sikap yang suka datang lambat bila dah janji. Benda tu dikatakan sebagai 'janji melayu', yang mana kalau janji nak jumpa pukul 2, kalau datang pukul 3 tu kira masih boleh dimaafkan. 

Now, aku bukan nak marah2 pasal tu, sebab seperti yang aku cakap tadi, aku dah biasa ngan sikap ni. Aku akan terus dengan sifat aku yang punctual, tapi aku takkan marah(sangat) kalau orang yang dah janji ngan aku tu datang lambat.

Tapi aku memang langsung takleh terima kalau orang dah janji nak jumpa sekian-sekian, tapi last2 tak datang. Walaupun ada alasan munasabah, tapi tolong la bagitau kalau tak dapat datang. Kenapa aku tetibe meroyan pasal ni? Haha!! Sebab hari ni patutnya ada kawan aku yang nak datang dari kampung. Bukan datang la, cuma dia nak ke tempat lain, tapi oleh sebab dia lalu sini, so dia pun cakap la nak lepak jap.

Tapi tunggu punya tunggu punya tunggu, tak gak sampai2. 4 jam aku tunggu, last2 cakap tak dapat singgah sebab nak cepat. Well, at least bagitau la pada masa yang sepatutnya. Kalau janji pukul 6, jangan la tunggu pukul 10 baru nak bagitau. Choiiii!!

Chow!!

2 comments:

Kaki Wayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hakaq Yazid dah ngamokkk

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heyyy!!! mane tak ngamok, sampai aku sanggup tunggu, igt leh la mkn2 sambil borak2.. last2 tak jadi, and nak g pasar pun dah lewat mase tu.. geram..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!