Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Monday, June 6, 2011

Plain Drama - Nora Elena Ep 17


6 Jun 2011 - 8.04 pm

Mcm biasa, aku akan buat sket review utk citer Nora Elena kat TV3 yg baru disiarkan jap tadi.. Kali ni, episod 17..

Seth dh balik dari Cameron dan kat tempat keje, dan bgtau staf2 dia yg dia br blk honeymoon.. Yvonne pun tersangat la jeles.. Hehe.. Elena pun g jmpe kwn dia dan bgtau yg dia dh baik ng Seth..  berbalik ke opis Seth, si Seth lak g tunjuk pic2 dia g honeymoon kat Yvonne. Bertambah jeles la si Yvonne tu..

Seth dah mula belajar solat, wlupun kena tgk buku sblm n slps solat.. Then lps solat, Seth berdoa yg dia minta diampunkan dosa besar yg dia dh lakukan pd masa lampau.. Dosa apa? Jeng jeng jengggg!! Hehe..



Pas tu, Seth tetiba dpt SMS dr no yg x dikenali, mengatakn bahawa dia mesti ceraikan Elena kalau dia taknak Elena terima kesan buruk. Terus cepat2 Seth call Amir, kawan polis dia tu utk bgtau psl tu.. Tapi perasaan risau Seth tu buat Elena perasan yg ade sesuatu yg lain ttg Seth..

Besoknya kt opis, Seth tanya kat ex-housemate Eid iaitu Malik psl Eid sbb dia syak Eid yg hantar SMS tu kat dia.. Malik pun bgtau la yg Eid dh tak berdendam ng Seth sbb dia mmg ade contact ng Eid.. Lps Malik keluar dr opis Seth, leh lak staf pompuan tu (x igt nama dia) tanya psl apa Seth pgl dia.. Then mase Malik ckp xde ape2 yg serius, leh lak pompuan tu ckp, "Aku tau korg xde ape2 yg serius laaa... Ko ngan bos kan confirm STRAIGHT.." Keji laaaaa.. Haha!!

Now ke opis Elena lak.. Bos Elena pun perasan perubahan Elena yg skrg lebih happy.. Setakat tu je la scene kat opis Elena.. Ade gak dialog antara Elena ngan bosnya psl bos dia nak warning Seth supaya jgn bagi Elena mengandung cepat, sbb nt susah xde org nk buat keje.. Wakakaka!! Ni lagi sorang kejiiii!!

Then Elena g opis Seth utk ajak g lunch, tp Seth trpaksa tolak sbb dia ade nk jumpa Amir utk bincang psl SMS ugutan tu.. Sian Seth sedih sbb x dpt mkn ng wife dia.. Then Seth pun citer psl SMS ugutan tu.. Dia pun ckp yg dia syak yg Eid yg hantar SMS tu.. Amir pun setuju utk siasat psl SMS tu..

Then ade tunjuk scene Yvonne brjumpa ng seseorang.. Sesuatooo sgt sbb x tunjuk muka org tu.. Kt rumah lak, Elena gegeh menyiapkan asam pedas utk Seth.. Tp rupa2nya Seth dh janji nk jmpe ng Amir utk bincang lg psl SMS tu.. So dh 2 kali Seth kecewakan Elena hari ni, so si Elena pun feeling2 sedeh laaaa..

Mase jmpe ng Amir, Seth pun citer la abis2 psl perkahwinan dia ng Elena.. Dan citer psl hubungan dia ng Eid yg dulu rapat, tp skrg dh lgsg xde contact.. Tgh bincang2 tu, Seth terima lg ugutan yg sama.. So diorg pun g report kat balai..

Esoknya kat opis Seth, gempar sbb ade polis dtg dan jumpa Seth. Yvonne lak yg cuak bila nampak polis2 tu.. Nampak sangat lahhh!! Hehe..

Then malam tu ade scene bilik tidur antara Seth ngan Elena yg sgt2 cheeeessyyyyy.. Hahaha!! Pastu citer pun bersambungggg....

Sambung sok lak yeee..

2 comments:

azrieaji said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

part last tu suka...nak jugak...!!!tertibahhh...hahaha

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

part bilik tidur mmg ko suka kannnn... model sgt!!

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!