Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Saturday, June 4, 2011

Plain Cool! - The Return Of The Apes Of The Rise Of The Planet Of The Apes.

4 Jun 2011 - 2.28 am

Satu lagi movie best yang akan ditayangkan dalam tahun ni ialah Rise Of The Planets Of The Apes.


Rise of the Planet of the Apes berkisarkan tentang seorang saintis yang bernama Will Rodman (James Franco) yang telah berjaya mencipta satu bahan kimia yang mampu merawat penyakit Alzheimer, sekaligus merawat semua penyakit generative manusia. Semasa nak menguji bahan tersebut, Will telah menjalankan ujian ke atas seekor cimpanzi bernama Caesar - tanpa menyedari tentang kesan yang bakal berlaku.
Jeng3!! Apa yg berlaku? Ntah, aku pun tak tau. Review kat internet bagitau sampai situ je. Just diorg bagitau yg terdapat konflik dalaman Will yang bergelut sama ada nak jadi saintis yang berjaya atau nak jadi bapa angkat yang baik kpd cimpanzi tersebut. Kecerdikan cimpanzi tu jugak menyebabkan perasaan marahnya membuak2 terhadap org yg telah menangkap dia secara kejam.

Apes dalam citer ni dibuat secara CGI yang sangat terperinci dan hampir menyamai pergerakan apes sebenar. Segala perilaku mawas2 CGI ni kelihatan lebih real dalam filem kali ni semasa mawas2 tu menghancurkan kereta2, bergayut kat pokok dll.

Untuk nak tau lebih lanjut, kita tengok je la movie ni nanti yer..

Chow!!

0 comments:

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!