Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Monday, June 13, 2011

Plain Sad - Malaysia Blocks 10 Downloading Sites


13 Jun 2011 - 12.19 pm

Dalam usaha menentang piracy atau cetak rompak, Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) telah bekerjasama ngan MSC untuk memblock beberapa laman web file sharing yang dikatakan menggalakkan cetak rompak berlaku. 10 laman web tersebut adalah :



1.   http://www.warez-bb.org
2.   http://thepiratebay.org
3.   http://www.movie2k.to
4.   http://www.megavideo.com
5.   http://www.putlocker.com
6.   http://www.depositfiles.com
7.   http://www.duckload.com
8.   http://www.fileserve.com
9.   http://www.filestube.com
10. http://www.megaupload.com

Menurut sumber, sebenarnya diorang nak block 19 site, tapi setakat ni 10 dulu yang diluluskan. Tak tau la akan datang kan..

Bagi seorang pendownload macam aku, ni merupakan satu berita yang sangat mendukacitakan. Aku selalu guna Fileserve.com utk download movie2 blu-ray, dan jugak Filestube.com utk download episod2 Glee.. So lepas ni tak dapat la nak download lagi, melainkan kalau site2 tu leh bekalkan address mirror utk site diorg (yang mana aku rasa mmg akan diorang buat sbb ramai gak customer berbayar diorang dalam Malaysia nih).. Huhu..


Kalau tengok kat list tu, Rapidshare.com ngan 4shared.com tak pulak di block.. Nape tah.. Sesuatu sangat!!

ps : citer pasal ni leh gak dibaca kat blog D'Informationz.. Siap ada keratan akhbar lagi.. Kao mampoooo?!

Edit : Disebabkan langkah memblock nih, sesuatu berlaku. Apa dia? Jom tgk kat post aku yang ni..

Chow!!

10 comments:

Hans said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

diorang block pun tapi benda tu manusia buat kan
mesti ada juga kaedah nak downloadnya
:-)

Juvana Episod 8

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yup.. mesti ada cara jugak utk access tu nt.. haha!!

Penjana Minda Strategik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kejilaaaa..aku nak buat gak post ni...

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha!! buat je la.. tapi jgn copy paste yer.. kekeke..

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huh..nyampah tol SKMM. tu nak tunjuk dorang wat keje le tu. nak lengkapkan report audit.

setakat ni P1 yang blok. ni guna TM ni ok plak..nasib baik...(sigh~~~)

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Rasenye P1 tu dh lama diorg block kot.. piracy katernyer.. tasuke la block2 nih..

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak bagi tau something ni. tadi terjumpe satu cara nak bukak blocked site tu..sebenarnya ada banyak cara tapi cara ni yang paling simple tak payah nak kacau DNS, Proxy setting segala. tapi kene download la..pastu confirm bole bukak.

ce try www.hotspotshield.com

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh, benda ni ade gak org pakai kat sini.. mmg mampu utk bypass sesetengah proxy..

sabree hussin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hopefully mediafire tak akan kena block la

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sabree hussin : dengarnya akan datang ade gak website lain yg akan kena block gak.. tunggu je la kot..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!