Terbaru Dari Betol-betol Hangat!

Monday, June 13, 2011

Plain Drama - Nora Elena Ep 21

13 Jun 2011 - 8.02 pm

Macam biasa, aku nak buat review sket psl Nora Elena yang baru disiarkan tadi.

Mgu lepas ada tunjuk Elena jumpa rantai dia yg hilang masa dia kena rogol dulu.. Rantai tu dia jumpa dalam simpanan Seth.. Jadi sekarang Elena tau orang yg rogol dia dulu adalah........ Seth Tan.

Seth pulak kat mane tah, tgh belek2 pic Elena dr dlm hp dia.. Wow! BlackBerry kaler putih kaooo!! Pic yg dia belek tu ialah pic Elena ngan Amir.. So dia pun jeles sesangat.. Then esoknya, Seth pun balik ke rumah dari outstation ke hapa tah.. Sampai je kat rumah, Elena paksa Seth bgtau hal sebenar ttg rantai yg dia jumpa tu, dan Seth pun mengaku dan ceritakan hal sebenar..



Seth pun ceritakan hal ttg hari kejadian tu.. Pasal dia yg tgk video 'ehem2' ng kwn2 dia sblm kejadian tu, dan mase balik dari rumah kwn dia tu, dia ternampak Elena yg tgh betulkan rantai basikal.. So sbb dia tak dpt kawal diri dia, Seth pun rogol Elena masa tu.. Sampai nangis2 Seth mintak maaf kat Elena, tapi Elena tetap tak dapat terima kenyataan..

*Agak tak logik sbb muka ng body ketul2 Seth 10 tahun dulu sama je ng Seth sekarang*

Elena mengamuk dan dia salahkan Seth atas apa yg berlaku dan pasal hidup Elena yg musnah sejak peristiwa tu.. Dgn tiba2, Elena mintak cerai dari Seth walaupun Seth betul2 menyesal ng perbuatan dia.. Seth bgtau yg sepanjang 10 tahun ni, hidup dia tak tenteram atas kesalahan yg dia lakukan kat Elena.. Seth terus menangis depan pintu dan Elena tak dapat keluar dari bilik..

Elena terus kemas baju2 dia, tapi Seth tetap merayu kat Elena.. Then tetiba Elena muntah2, so Seth pun dpt tau yg Elena dah mengandung.. Seth pun tak tau sama ada nak hepi atau sedih.. Hepi sbb dia akan jd ayah, atau sedih sbb dia bakal kehilangan isteri dan anak dia..

*I always think people deserves 2nd choice, but that's me*

Akhirnya Elena pun keluar dari rumah tu dan gi umah Adilla.. Aku tak sure Adilla tau ke tak psl peristiwa hitam Elena tu.. Rasenye tak tau kot sbb Elena pun xde cerita nape dia keluar dari rumah Seth.. Kat rumah Seth pulak, Seth betul2 menyesal dgn perbuatan dia dulu, dan scene tunjuk dia tgh baca buku agama dan flashback mase Seth honeymoon ng Elena kat Cameron dulu. Mase tu Seth ade nak cerita dan berterus terang kat Elena psl benda tu, tapi tak jadi sbb Elena yg halang dia sbb Elena taknak ingat psl peristiwa tu.. So Seth tak jadi nak citer.

Lepas flashback habis, scene kembali kat Elena, dan rupanya diorang flashback benda yg sama. Baru Elena sedar yg selama ni mmg Seth nak bagitau dia, cuma dia yg tak benarkan.

Kat opis pulak, si Yvonne terus mengapi2kan Seth.. Rupa2nya pic2 Elena ng Amir tu Yvonne yg hantar.. Tp Seth dh x peduli pasal tu. Dia just nak isteri dia balik je.. Bila tgk Seth tgh stress tu, Yvonne pun start menggedik ngan Seth, tapi Seth tak suka dan terus marah Yvonne.. Haha!! Padan muka dia.. Lepas tu Yvonne nangis kat pantry, dan dia call seseorang.. Org yg hantar SMS ugutan tu kot..

Kat rumah Adilla, Elena terus muntah2 dan Adilla pun tau Elena mengandung.. Elena siap ckp yg dia taknak mengandungkan anak lelaki yg dia paling benci kat dunia ni.. Adeh, berdosanya bila seorang isteri ckp mcm tu kat anak dari benih suami yg halal kan.. Lps Adilla g keje, ade scene2 flashback yg x berapa penting oleh Elena psl dia yg selalu salahkan Amir psl dia ingat Amir yg rogol dia dulu.. Then dia SMS Amir, ajak jumpa.. Elena nak mintak maaf kot..

Malam tu, Yvonne dtg rumah Seth utk bg dokumen ke hapa tah, then bila nampak Seth stress lagi, Yvonne pun ambik kesempatan utk urut2 Seth sampai Kak Pah nampak.. Keji kannnn... Then episod bersambung lagiiii... Lagi la kejiiiiii.....

6 comments:

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

duh..bole angau tgk citer ni. Seth sangat romentik. actually Hanie dah baca novel die "Kasih Yang Suci" 2-3 tahun dulu. tak tahu pulak dorang buat drama..memang la maveles..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ye ke? yazid x pnh baca pun novel tu.. siri kat tv ni pun dah nak abis dah.. rasenye mgu depan abis kot..

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh mgu depan ke habis..tgk gaya cam minggu ni je..hhmm..n way ..memang gempak kalau novel tip top wat drama...untung novelist..

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tip top ke novel ni dulu? serius tak pnh dgr..

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masa tu tip top jugak la. n y, like readign ut blog penuh variasi.. *.<

yazidy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha!! thanks!! baru nak mula berblog..

My Followers

Jom Share2 Blog Kat Sini!!